kruispannen, hegeraat leidekkersbedrijf, dakbekleding

  • Hegeraat Leidekkersbedrijf
  • Zandstraat 24a
  • 5374 NB Schaijk

Kruispannen met Pigmento Red felswerk | Hegeraat Leidekkersbedrijf

Wanneer je een authentiek pand bezit, bijvoorbeeld met historische waarde, is het interessant om je te verdiepen in bijpassende dakbedekking. Hegeraat Leidekkersbedrijf is een ervaren en gespecialiseerd familiebedrijf. Ze zijn de leiders op de markt van dakafwerkingen met meer dan 30 jaar ervaring. Hegeraat heeft een team met gepassioneerde vakmensen met een brede expertise. Zij kunnen je dak of gevel voorzien van diverse afwerkingen, zoals natuurleien, leipannen, diverse soorten dakpannen, lood, koper, zink, bitumen, EPDM en shingles. In hun laatste project hebben ze kruispannen gecombineerd met felswerk.

Dakrestauratie

Dit prachtige pand heeft een rijke geschiedenis die wel 100 jaar teruggaat. Het pand aan de Kruisstraat 21 werd in 1885 gebouwd door bierbrouwer Hendrikus van den Elzen, waar eind jaren ’70 het kantoor van Van der Krabben zich vestigde. In 2017 verwoestte een brand het pand aan de Kruisstraat. Inmiddels is het pand helemaal gerestaureerd, waarbij ‘vernieuwing met respect voor het verleden’ centraal stond. Hegeraat heeft het dak mogen restaureren. Hier is gekozen voor “Kruispannen” in oude originele stijl, natuurrood en blauw gesmoord. Het geheel is aangebracht in een mooi kruispatroon, waardoor het dak meteen een enorme eyecatcher is geworden.

Oude ambacht

Het dak is afgewerkt met 3-kant vorsten en loden nokken. Voor de nieuw aangebracht entree aan het pand is Pigmento Red VM-zink felswerk toegepast, zodat oud en nieuw elkaar ontmoeten. Het rode patroon is stijlvol en tevens een mooie, moderne knipoog. Je kan zien dat hier is gewerkt met veel liefde voor de historie en de materialen die horen bij restauratiewerk. Met volledig respect voor het oude ambacht is hier gewerkt aan een nieuw dak. Het is een mooie pleister op de pijnlijke wond geworden. Het pand heeft zijn allure teruggekregen en straalt nu zoals het ooit bedoeld was.

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Hegeraat Leidekkersbedrijf

____

Hegeraat Leidekkersbedrijf, dakbewerking, the art of living

____

Meer artikelen bekijken van Hegeraat Leidekkersbedrijf?