Kubistische villa met authentieke wandbekleding

The Flagstone Company

Een veel bezochte bestemming voor Nederlanders, die het regenachtige weer in Nederland liever even ontvluchten is Curaçao. Het eiland heeft dan ook ontzettend veel te bieden. Van fraaie landschappen en parelwitte stranden tot hippe clubs en leuke winkels. Bezoekers zullen zich er uitermate goed vermaken. De bewoners van deze moderne villa hebben het hier dan ook ontzettend naar hun zin, maar dat kan ook niet anders als je in het bezit bent van deze kubistische villa. Want ondanks zijn moderne ontwerp, past de woning perfect in het ruige landschap. Dit komt onder andere door de natuurstenen wandbekleding van The Flagstone Company. Op deze manier is de woning een plaatje geworden.

Rocks Ibiza Steenstrips 

Voor deze luxe villa is gekozen om de Rocks Ibiza Steenstrips van The Flagstone Company op meerdere plaatsen in de gevel van het huis terug te laten komen. Dit bleek een goede keuze omdat zo de omliggende natuur en de moderne woning dichter tot elkaar zijn gekomen. Deze sortering is dan ook erg geschikt om een mediterrane uitstraling te creëren. Door de wandbekleding uit te voeren in Steenstrips is het natuursteen veel eenvoudiger te plaatsen. Bovendien zijn de Strips koud gezet, wat feitelijk inhoud dat zonder voeg is gewerkt. Hierdoor krijgt de wand een uitstraling van robuust op elkaar gestapelde steen. Wat voorziet in een moderne en stoere touch.

Fantastisch uitzicht 

Door de wandbekleding van Rocks Ibiza Steenstrips te combineren met onder andere houten lamellen oogt de woning niet langer alleen kubistisch, maar wordt ook een warme en intieme sfeer gecreëerd. Het witte stucwerk zorgt er daarentegen voor dat het geheel harmonieus en rustig oogt. Bovendien bestaat een groot gedeelte van de woning uit royale glazen schuifpuien, waardoor de woning bijna volledig te openen is. Het binnen en buitenleven lopen zo in elkaar over en daarnaast biedt het een schitterend uitzicht over de prachtige blauwe zee.  

Architect: State of Architecture
Aannemer: Bouwbedrijf Aquarius

Editor: Media Team

Datum: 12-07-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Theo Meijer