• Leverancier tuinmeubelen
    Dacks
    Amsterdam | www.dacks.nl
  • Tuinontwerp, aanleg en onderhoud
    StukArt Tuinen B.V.
    Nieuw-Vennep | www.stukart.nl

Kubistische villa met wow-factor! | Studio Hercules  

In één van de mooiste groene omgevingen van Amsterdam ligt deze moderne villa. De originele woning werd gebouwd in 2008. Architect Maarten Hercules zorgde er in 2019 voor dat het volume bijna verdubbelde, zodat er meer ruimte kwam voor grote slaapkamers en extra lichtinval. Wanneer je binnenkomt, wachten vele verrassingen op je, maar het meest verrassend is misschien wel dat je niet ziet welk gedeelte oud is en welk nieuw. Functionaliteit en elegantie gaan perfect hand in hand bij deze kubistische villa.

Extra volume

Het gesloten karakter aan de voorzijde verraadt niet wat je te wachten staat als je binnenkomt. De gesloten voorzijde laat een begrijpelijke symmetrie zien. In het midden een uitbouw die zorgt voor de eerste verrassing bij binnenkomst: een panorama-uitzicht met erg veel lichtinval. De nieuwe uitbouw aan de tuinzijde zorgt ervoor dat de bewoners optimaal kunnen genieten van het buitenleven, terwijl ze tegelijkertijd profiteren van veel privacy en licht.

Volledige realisatie – thuisbioscoop: Mooiwerk Interieur.

Duidelijk lijnenspel

De buitengevel is helemaal opnieuw gestuukt, waardoor je het verschil niet meer ziet tussen het oude en nieuwe gedeelte. Er ontstond een erg groot huis met een enorme hoogte. Dat moest niet te volumineus worden. Om de massa te breken, werd de achterzijde ontworpen als een gelaagde villa. Het hoofdvolume kenmerkt zich door horizontale lijnen, waar verticale kozijnen op aansluiten. De bovenste laag heeft daarnaast een stoer, matzwart karakter, wat optisch weg lijkt te vallen tegen het witte stuukwerk van de hoofdmassa. Het is een grote, kubistische villa, maar met een slank karakter. Elementen als de ruimte-ervaring en het panorama-uitzicht maken de villa spectaculair!

Aluminium kozijnen: Reynaers Aluminium. Leverancier tuinmeubelen: Dacks.

Organische vormen

Even verrassend als het uitzicht is het midden van de kubistische villa. Het centrale trappenhuis bestaat uit organische vormen, in tegenstelling tot de rigide, strakke lijnen aan de buitenkant. De keuken en woonkamer hadden al een open karakter. Dat thema is doorgetrokken naar boven, naar de nieuwe slaapkamers. Het nieuwe ontwerp omslaat 240 m2 en bestaat uit vier slaapkamers, een badkamer, berging en het ruime trappenhuis. Opvallend is de sculpturale trap langs een pui van maar liefst 7 meter hoog.

Architect: Studio Hercules. Architect: ECO Architecten. Aannemer: Beemsterbouwers BV.

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Desiree Pennings geschreven voor magazine nr. 4 2020
Fotografie: Jurrit van der Waal

______
Wil je meer projecten zien van Studio Hercules?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media