Kubistische woning | Theodoor, the art of living

Kubistische woning | Theodoor Willems

Net over de Duitse grens, in Kleef, ligt deze naoorlogse woning. Theodoor Willemsen van Theodoor Interior Design zorgde er afgelopen jaar voor dat de oude ruimtes transformeerden tot een interieur van formaat. Een unieke omgeving die volledig in het teken staat van genieten. Je treft sexy meubilair, ruimte voor planten, kunst aan de muur en moderne, strakke verlichting. Welkom in deze kubistische woning.

Wijnrek: AT. Glazen binnendeuren: Glassolutions. Keukenblad: Grillo Natuursteen B.V. Interieurbouw: Kroon meubelmakerij. Interieurontwerp: Theodoor Interior Design.

Kubistische woning | Theodoor, the art of living

Sierpleister: Team Theodoor. Verlichting spots: Lightboxx. Realisatie keuken: By Sensa.

RVS Plinten: Theodoor. Natuursteen vloer: Neolith. Sierpleister: Team Theodoor. Meubilair: Cassina Concept Gallery. Meubilair: Iccoon. Jaloezieën: Gordijnhuis. Verlichting: Jacco Maris Design. Leren wandbekleding en visgraat leren vloer: Alphenberg.

Kubistische woning | Theodoor, the art of living

Meubilair: Iccoon.

 

Avontuurlijke ideeën

De villa in het Duitse Kleef is een naoorlogse, kubistische woning. Eigenaar Solayman Bouharrou werkt voor zijn beroep regelmatig samen met interieurdesigners en is dus op de hoogte van de laatste trends. Hij had al vaker werk van Theodoor Willemsen gezien en besloot contact met hem op te nemen. “Ik ging met hem in gesprek en toen bleek het een sympathieke man te zijn met avontuurlijke ideeën. Hoe hij in het leven staat en wat hij voor ogen heeft, spraken mij aan. Toen hij vervolgens zijn ontwerp liet zien voor deze woning dacht ik: dit is het helemaal.”

Lift: Viking liften. Visgraat leren vloer en leren wanden: Alphenberg. Tafel: Iccoon.

Regendouche: Hotbath. Gashaard: Element4. Verlichting: Jacco Maris Design.

Kubistische woning | Theodoor, the art of living

Interieurbouw: Kroon meubelmakerij.

 

Forse keuzes

Het eerste wat Theodoor deed binnenin de woning, was de smalle deuren eruit halen. De ruimtes werden beter met elkaar verbonden en er werd meer openheid gecreëerd. Vervolgens werd de trap verwijderd en vervangen door een geheel glazen lift met een fantastische print. “Hiermee zijn alle vertrekken te bereiken: de begane grond, die dienst kan doen als zelfstandige woning, de living en keuken op het eerste niveau, de verdieping daarboven met de slaap- en badkamers en uiteindelijk het dakterras”, vertelt de designer.

Kubistische woning | Theodoor, the art of living

Tuinaanleg en sierbestrating: Kuijpers Sierbestrating.

 

Speciale stucwijze

Er werd gekozen voor veel natuurlijke materialen, zoals gerookt glas, leer, zelfontworpen en gepolijste RVS plinten en grote vloertegels van 120 x 120 cm in de living en keuken. Een extra luxe accent werd er gegeven aan de muren door ze allemaal op een speciale wijze te stucen. Theodoor: “Op de benedenverdieping zijn de muren afgewerkt met Marokkaans stucwerk. Dat bestaat uit meerdere lagen, waardoor een patroon ontstaat. Op de andere verdiepingen werd geen enkele muur hetzelfde gehouden.” Van Venetiaans stucwerk tot exclusieve decoratieve wandafwerkingen: geen wand is normaal glad.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Desiree Pennings, geschreven voor magazine nr.2 2021
Fotografie: Jaro van Meerten

____
Wil je meer zien van Theodoor Interior Design?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media