Plexiglas, Xiart, kunst

  • Xiart
  • Cartografenweg 20a
  • 5141MT Waalwijk

Kunst van plexiglas | Xiart

De eigenaren van deze woning wisten dit pareltje te bemachtigen in Noord-Brabant; het ouderlijk huis van een van de bewoners. Na een flinke verbouwing is het resultaat een stijlvolle combinatie van landelijk en industrieel: een woning met karakter. Aan Xiart de taak om een aantal ruimtes af te stylen met unieke wanddecoratie. De producten van Xiart zijn kunstobjecten gemaakt van plexiglas. Daardoor worden de kleuren van het kunstwerk erg intens. De afbeeldingen zijn vaak intense foto’s die een warme sfeer geven aan de ruimte.

Een chic tintje

Om een speelse twist te geven aan de interieurstijl is in deze ruimte gekozen voor stijlvolle, gouden foto-arts. De combinatie van zwart en goud maakt de ruimte super chic en geeft een rijke uitstraling. Dankzij de ruime lichtinval en het spiegelende keukenblad sluiten deze plexiglas kunstwerken hier naadloos op aan. De foto-arts ‘Thinking’ en ‘Noir Goldest’ passen goed in veel verschillende interieurstijlen en zijn tevens populair bij veel bekendheden.

Plexiglas, Xiart, kunst

Wereldse sferen

Een specifieke wens van de opdrachtgever was het creëren van een wereldse sfeer. Wegens zijn voorliefde voor Afrikaanse reizen is voor foto-arts van Afrikaanse Watusirunderen, een olifant en een vrouw met traditionele accessoires gekozen. Zo wordt een persoonlijk tintje versmolten met het karakter van deze luxe woning. De foto-art blendt prachtig met de muren en kleuren van het interieur. Daarnaast creëert het kunstwerk meer diepte voor een open uitstraling.

Verbinding creëren

De mysterieuze sfeer van deze smalle hal is doorgetrokken in de keuze voor de wanddecoratie. Voor de hal, die toegang geeft tot de slaapkamers, is dan ook gekozen voor meer excentrieke en uitgesproken foto-arts. Niet alleen om de hal te decoreren, maar ook om de eigentijdse stijl van de woonruimte door te trekken naar deze aangrenzende ruimte. Zo vormen alle ruimtes in het huis één geheel en ontstaat er interne verbinding. Door gebruik te maken van portret- en profielfotografie word je als het ware de ruimte ingetrokken.

Plexiglas, Xiart, kunst

Xi Art

Plexiglas en natuurlijke tinten

Vanwege de prachtige lichtinval in de gehele woning is gebruikgemaakt van plexiglas. Dit creëert meer diepte in de ruimtes om de open uitstraling te behouden. Daarnaast is gekozen voor foto-arts met een kleurenpalet van natuurlijke tinten in combinatie met zwart, wat prachtig aansluit op de landelijke en industriële interieurstijl. Het resultaat is een sfeervolle woning waar je direct verliefd op wordt.

Xi Art

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie: Xiart

____


____

Meer projecten bekijken van Xiart?