Kunstfotografie toegankelijk voor iedereen!

Martijn Walet Photography

Een kunstwerk aan de muur is een eyecatcher in je interieur. Kunstliefhebber Toon Thijssen, uitgever van The Art of Living, weet dat als geen ander. Voor een uniek project kunstfotografie sloeg Toon de handen ineen met Martijn Walet Photography, een urban fotograaf die de wereld rond reist op zoek naar de mooiste beelden die een verhaal vertellen. 

Martijn Walet

Urban exploring  

Wie door The Art of Living bladert, verwacht niets anders dan de meest exclusieve architectuur en state-of-the-art design. Een vervallen gebouw is niet het eerste waar je aan denkt. Toch heeft ook verval zijn charmes. Met mos en klimop begroeide muren, gebroken ramen waar het zonlicht sierlijk door naar binnen sijpelt en oud meubilair met vlekken en scheuren. Het ontdekken en fotograferen van een periode uit het verleden, heeft een zekere diepgang die je op het eerste gezicht misschien niet vermoedt. Dit almaar bekender wordende fenomeen wordt urban exploring genoemd, samengetrokken ook wel urbex.

Martijn Walet

Een verhaal vastleggen

Allen Feldman verwoorde het;  “The event is not what happens. The event is that which can be narrated. Because photography captures single discrete moments”

Mijn missie is om met mijn fotografie en kunstwerken, de schoonheid van het verlatene te pakken. Beelden te maken, verhalen te vertellen en te laten voelen, kunstwerken te maken terugdenkend aan het geen ooit was. Om deze vorm van kunst goed te kunnen uitvoeren heb je een goed oog nodig voor compositie en verbeelding. Het is de verbeelding wat is gepakt in deze vorm van kunst; niet alleen wat je ziet maar wat er ooit verteld is.


Ik kies mijn reizen zorgvuldig, op zoek naar betoverende locaties zoeken en risico’s nemen bij het betreden van locaties. Ik hou ervan om het verhaal te vertellen en bereid het risico te nemen.

Laat je meenemen in mijn kunstwerken.

Editor: Media team

Datum: 15-11-2021

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Marlou Peters – Overkamp

Fotografie: Martijn Walet