Kunstgras door innovatie | Royal Grass

Het streven van Royal Grass is kunstgras realiseren van topkwaliteit. Om dit te bereiken wordt er continue gekeken en gebruik gemaakt van de nieuwste technieken en ontwikkelingen. Verschillende innovaties zorgden ervoor dat het kunstgras door de jaren heen sterk is geëvolueerd, wat resulteerde in het meest natuurlijke kunstgras op de markt.

De focus op kwaliteit

Royal Grass produceert sinds 2003 al kunstgras voor tuinen, speeltuinen en openbare ruimtes van topkwaliteit. Zij staan voor perfectie waarbij kwaliteit, specialisatie en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Nog steeds ligt het streven iedere dag op het verder verbeteren van de kunstgrassen. Om dit te verwezenlijken besteden zij veel aandacht aan onderzoek, om het gras zo natuurlijk mogelijk te laten voelen en ogen.

De drie stappen van innovatie

Om het kunstgras nauwelijks te laten onderscheiden van natuurlijk gras maken zij onder andere gebruik van drie innovaties: V-Shape, MiNT en ReaDY, deze hebben ieder hun eigen functie in het product.

De V-Shape innovatie werd in 2005 voor het eerst toegepast op de exclusieve kunstgrassen. Hierbij is de natuurlijke V-vorm van grassprieten gekopieerd. De vezels zijn ieder voorzien van een nerf in de lengte, waardoor het gras beter rechtop blijft staan. De Micro Nerve Technology ofwel MiNT, bootst de natuurlijke nerven van een grasspriet na. Dit geeft het meer veerkracht en haalt de onnatuurlijke glans weg. De laatste innovatie van Royal Grass is ReaDY (Realistic Directional Yarn). Ieder grassprietje heeft zijn eigen positie in een natuurlijk grasveld. ReaDY zorgt ervoor dat de grasvezels licht gekroesd zijn en daarbij ook ieder hun eigen positie hebben. De combinatie van deze drie innovaties laten het kunstgras van Royal Grass zo natuurlijk mogelijk lijken.

____

 

Logo Royal Grass

 

Meer projecten bekijken van Royal Grass?

 

 


Royal Grass


“Kunstgras van topkwaliteit: dat is het streven van Royal Grass® en om dat te bereiken wordt voortdurend gebruik gemaakt van de nieuwste ontwikkelingen en technieken.”

__
Meer informatie over Royal Grass?