kunstgras

Kunstgras in de tuin: dit zijn de voordelen

Kunstgras: de een vindt het heerlijk en de ander moet er niet aan denken. Toch heeft kunstgras in de tuin veel voordelen. Mastergrass heeft deze voor je uitgezocht welke voordelen dit zijn. Waarschijnlijk wil je na het lezen niets liever dan een kunstgras gazon.

Kunstgras voor in de tuin heb je in alle soorten en maten. Nepgras dat bijvoorbeeld tegen een stootje kan of siergras. Bij Mastergrass geef je je wensen door en wij adviseren wat bij je past. Benieuwd naar ons assortiment? Kunstgras in de tuin is ontzettend handig en wij leggen hieronder uit waarom.

1. Kunstgras blijft altijd mooi

Kunstgras blijft altijd mooi, waar je het ook neerlegt. Ook bij je in de tuin blijft het er tiptop uitzien. Dat is dus een reden om kunstgras te laten leggen. Welk seizoen het ook is, jouw gras is altijd mooi groen van kleur. Het maakt ook niet uit op welke ondergrond het kunstgras ligt, want het zal er altijd mooi uitzien. En daar helpen wij je graag bij.

2. Geen allergieën

Pollen van grassen veroorzaken onder andere hooikoorts. Als je last hebt van dit soort allergieën, is natuurlijk gras geen ideale optie. Je wil natuurlijk met een fijn gevoel op het je eigen gras zitten in het voorjaar en in de zomer. Daarom is kunstgras in je tuin geen gek idee. Zo heb je geen last van pollen die in de rondte vliegen.

3. Het kost geen water

Kunstgras in de tuin zorgt ervoor dat je nooit meer het gazon hoeft te besproeien. Geen kostbaar water dat je verspilt in een droge periode. Je hoeft dus ook geen sproei-installatie paraat te hebben in je tuin, want met kunstgras heb je het simpelweg niet nodig. Dat is dus ideaal!

4. Nooit meer maaien

Net als besproeien, hoeft je gras ook niet meer gemaaid te worden. Je hebt minimaal werk aan onderhoud van je kunstgras. Dat scheelt het vaste grasmaaiklusje op zaterdagmiddag. Deze onderhoudsmaterialen hoef je dan ook niet meer aan te schaffen. Dat scheelt ook weer ruimte in het schuurtje.

5. Geen kunstmest meer

Bij natuurlijk gras is het normaal om jaarlijks het gras te bemesten, zodat het mooi blijft. Kunstgras blijft er zonder bewerkingsmiddelen mooi uitzien, dus deze middelen hoef je niet meer te gebruiken. Daarnaast bespaar je geld, omdat je deze middelen niet meer hoeft aan te schaffen als je kunstgras in je tuin hebt liggen.

6. Gras niet inzaaien

Een ander voordeel van kunstgras in de tuin is dat je het nooit meer hoeft in te zaaien. Kunstgras heeft altijd een mooie en volle uitstraling, ongeacht het weer. Dus het gazon opnieuw inzaaien om de boel weer op te knappen, is absoluut niet meer nodig.

7. Minimaal onkruid plukken

Kunstgras zorgt ervoor dat je nauwelijks onderhoud hebt. Het is wel belangrijk om jaarlijks een keer je kunstgras een beurt te geven, zodat het langer meegaat. Hieronder valt onder andere controleren of er onkruid is gegroeid tussen het kunstgras. Dit is waarschijnlijk minimaal en een kleine moeite om weg te halen. Het onkruid kun je gewoon met de hand verwijderen.

8. Veilig voor kinderen

Kunstgras is geheel veilig voor kinderen om op te spelen, omdat het vrij is van kunstmest, pesticiden of andere chemicaliën. Je kunt je kinderen met een gerust hart laten ravotten op het kunstgras in de tuin.

9. Gaat lang mee

Ga je voor kunstgras, dan kies je voor gras dat lang meegaat. Je schaft het eenmalig aan en je hebt er jarenlang plezier van. Het materiaal is bestendig tegen verschillende klimaten en veelvuldig gebruik. Overigens blijft de kleur altijd mooi, want daar zorgen de vezels voor die in het kunstgras zitten.

10. Jouw eigen voorkeur

Bij Mastergrass hebben we kunstgras voor elk wat wils, want iedereen gebruikt kunstgras op zijn eigen manier. Van veelvuldig gebruik tot kunstgras bedoeld voor de sier, maar ook de kleur en prijs bepalen wat het beste bij jou past. Het uitzoeken van kunstgras heb je volledig zelf in de hand en dit doe je dus naar eigen wensen. Geef ons gerust je wensen door, want dan kijken wij wat er mogelijk is.

11. Geen weerproblemen

Bij natuurlijk gras ben je vaak afhankelijk van het weer. Veel zon is niet goed, maar teveel regen maakt het gras ook niet mooier. Kunstgras in de tuin is hier de perfecte oplossing voor. Je hoeft nooit meer bang te zijn dat het gazon uitdroogt en verkleurt door een hittegolf. Kunstgras blijft altijd mooi.

 

Kortom: kunstgras is dus superhandig voor in de tuin. Zoals je hebt gelezen zijn er een hoop voordelen van kunstgras. Hopelijk hebben we je enthousiast gemaakt en overweeg je nu om een mooi kunstgazon aan te leggen in de tuin. Wil je meer weten over kunstgras of het aanleggen hiervan? Mastergrass helpt je graag. Bekijk eens onze website voor meer informatie over onze mogelijkheden betreft kunstgras.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!