prive sauna, the art of living, 20ft wellness

  • 20ft Wellness
  • Riezebosweg 7
  • 8171 MG Vaassen

Kwalitatief hoogwaardige privésauna | 20ft Wellness

In eenwellnessunit iseenprivésauna één van de belangrijkste, misschien wel het belangrijkste, element om in tot rust te komen. Vandaar dat het voor 20ft Wellness belangrijk is dat een sauna optimaal werkt. Door een trekwand zorg je voor goede luchtcirculatie in de sauna, maar de isolatie en afwerking zijn net zo belangrijkvoor een lang behoud.We vertellen je in dit artikel graag meer over isolatie en afwerking. 

prive sauna, the art of living, 20ft wellness

Isolatie

Een goede isolatie iscruciaalvoor een privésauna.Zonder goede bescherming verlies je immers alle warme lucht en stook je voor niets. Vandaar dat ze bij 20ftWellnessextra aandacht geven aande kwaliteit vanhun sauna’s. Aan de binnenzijdeachter de saunawandenwordt dampdichte folie aangebracht. De foliezorgt ervoor dat er geen vocht bij de isolatie kan komen. Vocht zorgt namelijk voor een vermindering van werking van de isolatie.Aan de buitenzijde zit juist dampdoorlatende en waterkerende folie.Hierdoor kan water van buitenaf niet naar binnen komen, maar laat het de isolatie wel ademen. Daardoor zijn de hoogwaardige sauna’s enorm efficiënt. Binnen een uur is zij verwarmd tot 100 graden Celsius. 

Duurzame afwerking

Bij Red Cedar past het woord duurzaamheid.De vezelige celstructuur van de houtsoortstaat voor eengoede isolatie.De olie in de Red Cedar beschermt het hout op een natuurlijke wijze tegen schimmel, rot en insecten.Daarnaast is het vormvast en krimpt of zwelt niet bij temperatuurschommelingen. Dit zijn allemaal aspecten die nodig zijn voor gevelbekleding van sauna’s. Door de hogeduurzaamheidsklasse(2)blijft het houtin de buitenlucht20 tot 25 jaar mooi, in tegenstelling tot dennensoorten als vuren en grenen dieeen levensduur van5 tot 7 jaar hebben. Onbehandeld blijft het extreem lang mooi, maar door iedere 10 jaar het hout te behandelen kan je er nog veel langer van genieten! 

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: 20ft Wellness

20ft Wellness

____

Meer projecten van 20ft Wellness bekijken?