Kwartsiet met unieke kleuren en patronen

Tuytelaers Natuursteen

Het Tuytenaards kwartsiet van Tuytelaers is een buitengewone collectie kwaliteitskwartsiet in unieke kleuren en patronen die je haast nergens anders vindt. Bovendien komen de meeste van hun kwartsieten rechtstreeks uit de groeve, zodat ze een eerlijke handel kunnen garanderen en je bij hen altijd zeker bent van een kwalitatief hoogstaand product aan een correcte prijs. Met zijn unieke kleurenpalet en intens organische aderen is kwartsiet niet alleen een eerbetoon aan de natuur, maar ook het uitgelezen materiaal om je interieur een natuurlijke en tegelijk luxueuze toets te geven. Deze duurzame steen is net zo bijzonder als de mooiste marmers en sterker dan de meeste granieten.

Uniek gesteente, Kwartsiet, Tuytelaers, The Art of Living

Uniek gesteente

Kwartsiet is een metamorf gesteente dat wordt gevormd uit zandsteen. De kwartsmineralen in het zand werden tijdens een proces van miljoenen jaren onder invloed van hitte en hoge druk samengesmolten tot een erg compact en hard gesteente. Het is dit bijzondere proces dat kwartsiet zijn natuurlijk elegante karakter geeft en ervoor zorgt dat elke plaat uniek is.

Uniek gesteente, Kwartsiet, Tuytelaers, The Art of Living

Duurzaam materiaal

De manier waarop kwartsiet tot stand komt, geeft het gesteente een grote duurzaamheid. Die vertaalt zich niet alleen in een hitte-, zuur- en krasbestendig materiaal, maar ook een milieuvriendelijke productie en een lange levensduur. Kwartsiet is met al deze eigenschappen het ideale materiaal om in je interieur te integreren op plaatsen die intensief worden gebruikt of ruimtes die je graag een stijlvolle en tijdloze toets wil geven.

Uniek gesteente, Kwartsiet, Tuytelaers, The Art of Living

Gebruiks- en onderhoudsvriendelijk

Kwartsiet heeft heel wat troeven die ervoor zorgen dat je de natuursteen met plezier kan gebruiken. Het is bestand tegen krassen, vlekken, zuren, hitte én uv-stralen, waardoor het kwartsiet zelfs na jaren intensief gebruik zijn mooie uitstraling behoudt. Je kan kwartsiet gemakkelijk in topconditie houden met een minimum aan onderhoud. Een beetje warm water met een mild reinigings- of beschermingsproduct volstaat al om het oppervlak te reinigen. Om te voorkomen dat grotere gemorste hoeveelheden in het kwartsiet trekken, kan je het daarnaast jaarlijks een behandeling geven met een anti-vlekproduct op basis van organische stoffen.