LA-Villa in Nederland met schitterende zwarte keuken

By Betty & Strakk Interieur

Het was een kans uit duizenden: Elvis Turkusic kon in Arnhem een huis bouwen naar zijn eigen ontwerp, op een zelf te kiezen kavel. De ligging is machtig mooi: tussen de stad en het platteland in en direct grenzend aan het water. Deze woning heeft misschien wel het mooiste uitzicht van alle huizen in de omgeving. En daar is het ontwerp volledig op gebaseerd.

Elvis kwam in 1992 als Bosnische vluchteling aan in Nederland en ging hier naar de middelbare school. Hoewel hij Tandheelkunde ging studeren en zijn eigen tandartspraktijk oprichtte, had hij net zo goed architect kunnen worden. Zo heeft hij een groot deel van zijn eigen woning ook ontworpen en interieurontwerpstudio Strakk heeft vervolgens het interieur gedaan. Het allerbelangrijkst waren de strakke zichtlijnen die de verschillende ruimtes met elkaar verbinden, maar onderdelen ook aan het zicht onttrekken.


Benedenverdieping

Zwarte keuken, villabouw, The Art Of Living

Alle leveranciers van de benedenverdieping

Openhaard

Match Vuur & Interieur

Leren wanden

Alphenberg

Interieurbouw

Strakk Interieur

Keuken

Strakk Interieur

Keukenapparatuur

Gaggenau

Kokendwaterkraan

Quooker Nederland

Woonbeton vloer

Willem Designvloeren
Zwarte keuken, villabouw, The Art Of Living

Doordacht ontwerp

Rechts van de hal bevindt zich de woonkamer die gekenmerkt wordt door donkere muren en plafonds, gecombineerd met gouden accessoires. Dat dit aan de interieurs van Eric Kuster doet denken, is geen toeval. “Wij zijn enorm fan van Eric en hij was onze inspiratiebron”, vertelt Elvis. “We hadden al ideeën welke materialen we wilden, zoals het leer aan het tv-meubel en de ingebouwde boxen. Strakk heeft alle inbouwkasten, de zwarte keuken en vaste meubelen getekend. Het losse meubilair hebben we vervolgens zelf uitgekozen. Ondanks het gebruik van verschillende materialen hebben we een harmonie gecreëerd die rust en warmte uitstraalt.”

Hoewel de woning aan de straatkant geen ramen heeft op de benedenverdieping, wordt de achterzijde gekenmerkt door enorme raampartijen die van beneden tot boven doorlopen. Dit is mogelijk door de vide boven de woonkamer, waar je heerlijk kunt zitten met het mooiste uitzicht wat je je maar voor kunt stellen. “We wilden een LA-huis in Nederland, waardoor het met name bij mooi weer enorm genieten is”, aldus Elvis.


Bovenverdieping

Zwarte keuken, villabouw, The Art Of Living

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Badkamerkraan

VOLA Nederland

Houten vloeren

Vloeren BY BETTY

Domotica

Comfortica

Badkamer

Badkamer Factory

Statement Wall

Kim Froeling

Loodgieter

Beekmans Loodgieter

Douche

VOLA Nederland

Verschillende materialen

De bovenverdieping is al even symmetrisch als beneden, met vier even grote slaapkamers op een rij. Op de vloer ligt een prachtig zwartgebrand parket. In het midden van de bovenverdieping bevindt zich de badkamer, die inderdaad helemaal aansluit op het overige interieur. Donkere wanden worden afgewisseld met een granieten vloer die als een puzzel in elkaar valt. Dit graniet vinden we ook terug op het toilet en de ouderbadkamer. Gerookt glas, zwarte kranen en gouden waskommen maken de sfeer compleet.


Exterieur

Zwarte keuken, villabouw, The Art Of Living

Alle leveranciers van het exterieur

Kozijnen

TUDOR
Zwarte keuken, villabouw, The Art Of Living

Strakke eenvoud met schitterende tuin

De buitengevels bestaan uit bakstenen met stucwerk bij de terrassen. Hier is goed te zien dat de bovenverdieping groter is dan de benedenverdieping. Overstekken vormen de overkappingen van de zitgedeeltes. Het exterieur ademt een strakke eenvoud, terwijl er toch van alles te zien is. Direct aan het water bevindt zich nog een zitgedeelte met jacuzzi. Wanneer je hier zit, kom je tot rust. Je hebt hier niet het idee dat je dicht bij de stad bent. Als we buiten in het zonnetje zitten, vertelt Elvis dat hij enorm trots is op zijn woning. Tegelijkertijd toont hij zich ook nederig. “Ik ben blij dat ik dit heb weten te bereiken. Toen ik in Nederland kwam als vluchteling, had ik helemaal niets. Ik heb veel steun gehad van familie en vrienden en daar ben ik dankbaar voor. Het is bijzonder dat wij hier mogen wonen

Editor: Media team

Datum: 26-05-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Desiree Pennings

Fotografie: Jaro van Meerten