Laat de waterkoker staan en kies voor Quooker-kraan

Quooker

Om klimaatverandering tegen te gaan zullen we allemaal ons steentje bij moeten gaan dragen. Dit betekent een stapje terug doen door minder te consumeren en bewuste keuzes te maken. Het zijn veel kleine stapjes die een verschil maken. Je zou er bijvoorbeeld al voor kunnen kiezen om de waterkoker te laten staan en voor een Quooker-kraan te gaan. Omdat je naast direct kokend optioneel ook bruisend water (i.c.m. een Quooker CUBE) uit de kraan tapt, is het juist wel een verstandige aanschaf.  Met een COMBI+ reservoir kun je zelfs water en energie besparen

Waterkoker laten staan 

Wanneer je water uit de Quooker-kraan tapt, tap je exact de hoeveelheid die je nodig hebt. In tegenstelling tot een waterkoker, die je waarschijnlijk met veel te veel water vult. Het Quooker-reservoir brengt daar verandering in. Het water in dit reservoir blijft verwarmd doordat het vacuümgeïsoleerd is. De Quooker COMBI(+) reservoirs zijn dan ook de zuinigste warmwatervoorziening in hun categorie en worden gewaardeerd met een energielabel A. Je hoeft met het Quooker COMBI(+) reservoir nooit meer warm later te laten stromen, het warme water heb je direct tot je beschikking.  

Waterkoker, duurzaamheid, Quooker

Minder plastic  

Een andere manier waarop het Quooker-systeem bijdraagt aan een beter klimaat is het gegeven dat je naast direct kokend water ook gekoeld of bruisend water kunt tappen als je een CUBE toevoegt aan jouw systeem. Hierdoor hoef je minder plastic flessen te kopen, je haalt gekoeld en bruisend water gewoon uit de kraan. 

Mens en milieu  

Daarnaast heeft het Quooker-reservoir een lange levensduur en is hij eenvoudig te onderhouden. Mocht er toch iets kapot zijn, dan is dit probleem al snel verholpen. Een Quooker-systeem heeft geen preventief onderhoud nodig. Mocht er toch iets aan de hand zijn kunnen nagenoeg alle onderdelen eenvoudig vervangen worden. Het bedrijf denkt werkelijk overal over na om hun producten zo duurzaam mogelijk te produceren. Deze filosofie wordt organisatie breed doorgetrokken waardoor er altijd rekening wordt gehouden met mens en milieu. 

Editor: Media team

Datum: 04-08-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Quooker