Lamellen en zonwering; dit zijn de mogelijkheden

Sunshield

Als je bekent bent met het merk Sunshield, dan denk je waarschijnlijk onmiddellijk aan horizontale buitenlamellen. Dit is namelijk de toepassing waar dit bedrijf het meest om bekent staat. Deze beweegbare façade louvres zijn zonder meer de meest populaire zonweringstoepassing voor buiten. Je ziet ze overal en springen meteen in het oog. Maar als het gaat over zonwering en lichtmanagement dan is er nog zoveel meer mogelijk. Het lamellen systeem van Sunshield kan bijvoorbeeld ook binnen gemonteerd worden. We nemen je dan ook graag mee in de wereld van mogelijkheden op het gebied van lamellen en zonwering.

Een dakraam

Er wordt steeds vaker voor gekozen om een tuinkamer te realiseren met veel glas. Op deze manier willen we de binnen- en buitengrens laten vervagen. Kies je voor een tuinkamer met een dakraam of een serre met een glazen dak, dan zou je ook de oplossingen van Sunshield kunnen gebruiken. Je kunt kiezen uit lamellen in verschillende kleuren, maten en of je ze onder het dak of op het dak wilt plaatsen. Ze zorgen ervoor dat je het hele jaar door van de ruimte kunt genieten.

Binnen lamellen

Zoals al eerder werd benoemd kunnen lamellen ook binnen geplaatst worden. Technisch gezien maakt het eigenlijk niet uit of je de zonwering verwerkt in het interieur of het exterieur. Ook dit biedt Sunshield aan, maar in de praktijk wel in een mindere mate als de buitenlamellen. Dit komt doordat je met zonwering buiten een veel effectievere oplossing hebt, met dezelfde investering. Buiten lamellen zorgen er namelijk voor dat warmte beter buiten blijft.

Lamellen, zonwering, Sunshield

Schuifpanelen

Wanneer je een schuifpui hebt is het ook slim om naar andere oplossingen te gaan kijken. De schuifpanelen van Sunshield zijn dan een fijne praktische oplossing. De louvres worden dan in verschuifbare panelen geplaatst. Meestal staan ze dan in een vaste stand van 45 graden. Vervolgens zijn deze panelen eenvoudig te monteren aan een railsysteem dat aan de schuifpui vastgemaakt wordt. Op deze manier kun je ook in dit geval het licht reguleren en de mate van privacy bepalen.

Zoals je ziet zijn er volop mogelijkheden in de wereld van lamellen en zonwering. Oplossing van Sunshield zijn trouwens altijd maatwerk. Dus altijd naar uw wensen.

Editor: Celine Jacobs

Datum: 08-07-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Sunshield