Lamellendak: 5x inspirerende toepassingen

CORNELS

De exclusieve terrasoverkappingen, met lamellendak, van CORNELS bieden vele toepassingsmogelijkheden. Ze zijn in allerlei soorten en maten te verkrijgen en dat betekent dat er altijd wel één past bij de woonstijl die je voor ogen hebt. Zo wordt een fijne en comfortabele buitenruimte realiteit. Om je te inspireren delen we graag deze top 5 terrasoverkappingen.  

Wellness terras  

Allereerst tonen we je graag de terrasoverkapping ALYA CORNELS uit de Elite serie. Deze werd hier vrijstaand toegepast om zo het wellness terras compleet te maken. De overkapping werd dan ook naast het zwembad, de jacuzzi en de wellnessruimte in de schuur geplaatst. Hierdoor kunnen de bewoners nadat ze volledig tot rust zijn gekomen ook nog genieten van een heerlijke plek om bijvoorbeeld te dineren.  

Optimaal comfort  

Steeds vaker worden de terrasoverkappingen met een lamellendak toegepast op dakterrassen van penthouses. Ook hier bieden ze optimaal comfort, omdat deze terrassen vaak te maken krijgen met veel zon en wind. Het lamellendak zorgt er dan ook voor dat schaduw gecreëerd kan worden en het voorkomt dat de zon de woning weet te betreden. Daarnaast kan gekozen worden voor glazen wanden, die de wind zullen weren.  

Genieten van het buitenleven 

De bewoners van deze woning zochten een stijlvolle manier om de zon te weren uit hun woonhuis. Bovendien brengen zij graag tijd in de tuin door en daarom wensten ze ook op regenachtige dagen te kunnen genieten van het buitenleven. Door te kiezen voor een lamellendak werd deze droom eenvoudig werkelijkheid.  

Vergroten van de woonruimte 

Zelfs in de winter is het heerlijk vertoeven op dit sfeervolle terras. De bewoners van dit mooie appartement kozen dan ook voor de POLLUX uit de CORNELS Elite serie. Deze werd ingebouwd in het bestaande terras van dit nieuwbouwproject. Dankzij dit lamellendak is de woonruimte vergroot en dient het als verlengstuk van het chique appartement.  

Fijne verbinding 

De binnen- en buitenruimte moesten aan elkaar verbonden worden. Daarom wilden de bewoners een moderne houten veranda met robuuste pilaren en een flexibel dak. Met de inbouwlamellen van CORNELS werd aan deze laatste wens voldaan en het resultaat mag er dan ook zeker zijn.  

 Zie je zo’n lamellendak of veranda wil zitten? Dan kun je altijd geheel vrijblijvend een afspraak inplannen met CORNELS.  

Editor: Media team

Datum: 09-01-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: CORNELS