• Avalon – Exclusieve Outdoor Solutions
  • Hastelweg 141a
  • 5652 CJ Eindhoven

Lamellendak voor een unieke outdoor living space | Avalon

Met een lamellendak kan je op flexibele wijze het hele jaar genieten van jouw terras. In het voorjaar open je de lamellen en absorbeer je heerlijk de eerste zonnestralen. Daarnaast kan je in de winter en het voorjaar zonlicht toelaten onder de overkapping en in de woning, waardoor het lekker behaaglijk wordt. In de zomer kan je door het roteren van de lamellen de schaduw creëren zoals je dit wenst. In gesloten toestand beschik je over een waterbestendige overkapping, waarmee je het buitenleven aanzienlijk kunt verlengen. Avalon weet precies wat jij nodig hebt om een unieke outdoor living te creëren!

overkapping, avalon, the art of living, tuin

Design en gebruiksgemak

De lamellendaken van Avalon worden geproduceerd door Corradi, dat door haar jarenlange ervaring in de fabricage van vouwdaken als geen ander weet hoe op stijlvolle wijze een flexibele outdoor living space te realiseren. Naast de toepassing van de unieke gebogen lamellen onderscheidt Corradi zich door modules te ontwikkelen die een grote overspanning aankunnen, waarbij design en gebruiksgemak moeiteloos gecombineerd worden tot een elegante mix van functionaliteit en schoonheid. Corradi kan met het type Imago een maximale overspanning van de lamel realiseren van maar liefst 500 cm! De maximale breedte van de overkapping is 627 cm, toepasbaar op slechts 4 staanders!  

lamellendak, avalon, the art of living, tuin

Imago

Imago is een volledig open constructie, die je naar wens kwalitatief en sfeervol kunt afsluiten. Of je nu kiest voor glazen schuifdeuren, een rooster met zonwerende kantelbare louvres of windvaste screens, nagenoeg alles is mogelijk om aan je ideale buitenruimte nog meer invulling te geven. En natuurlijk maken de vele mogelijkheden in led-verlichting het plaatje helemaal compleet. Om nog meer flexibiliteit te bieden kan een afsluitbaar compartiment in de Imago worden ingebouwd. Hierdoor creëer je een praktische extra ruimte, die gebruikt kan worden als bijvoorbeeld kleedkamer of opslagruimte. Tenslotte is de Imago te voorzien van een complete voorbereiding voor een vloerdek, waarbij je een vloer naar keuze kunt toepassen om nog meer je eigen identiteit te bepalen.

lamellendak, avalon, the art of living, tuin

De onderscheidende factor

De Alba Wood onderscheidt zich esthetisch van andere lamellendaken, doordat de aluminium staanders op sierlijke wijze met kwalitatief hout worden bekleed. Wanneer je iets totaal vernieuwends zoekt en een liefhebber bent van natuurlijke materialen zorgt deze uitstraling voor een ultieme combinatie tussen de voordelen van onderhoudsarm aluminium en de natuurlijke charme van hout. Het hout dat hiervoor toegepast wordt is Thermo Essen. Dit is een op milieuvriendelijke wijze verduurzaamde houtsoort, dat een stabiel karakter heeft. Dit betekent een minimaal vertoon van krimp en uitzetting. Het aan zonlicht blootgestelde hout vergrijst op een natuurlijke manier, met als gevolg een eveneens onderhoudsvriendelijke oplossing.    

lamellendak, avalon, the art of living, tuin                                                                                   

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Avalon

____

____

Meer projecten van Avalon bekijken?