lamellendaken, umbris, overkappoing, schaduw, tuininspiratie, oplossing

  • Umbris
    Brandstraat 26
    9160 Lokeren (BE)
  • Contact gegevens:
    Tel.: +32 (0)9 – 353 73 73
    E-mail: info@umbris.be

Lamellendaken | Umbris®

Umbris®, een toonaangevende speler in lamellendaken en zonwering realiseert unieke constructies die even esthetisch als functioneel zijn. En waarbij de wensen van de klant en de creativiteit van de architect vooropstaan.

Schaduw

De spin-off van metaalconstructeur Mebo heeft zijn naam niet gestolen: umbris is Latijn voor schaduw. Hoe graag je ook in de zon vertoeft, een plekje in de schaduw blijft natuurlijk heel aangenaam bij te hogen temperaturen. Door het kantelen van de lamellen in de lamellendaken ontstaat er ook nog eens een natuurlijke ventilatie zodat het onder de overkapping niet te warm wordt.

lamellendaken, umbris, overkappoing, schaduw, tuininspiratie, oplossing

Meer dan enkel zonwering

Toch is Umbris® veel meer dan enkel zonwering: de lamellendaken bieden ook beschutting tegen regen en zorgen ervoor dat uw buitenmeubilair beschermd blijft als het weer even niet mee zit. Maar de Umbris® lamellendaken doen niet enkel in de zomermaanden dienst, tijdens de winter kantel je de lamellen zodanig dat het zonlicht en de warmte binnenkomt in de woning. Zo doet Umbris® zelfs dienst als een klimaatsysteem om je woning energiezuiniger te maken.

Belgische bodem

Wat Umbris® zo uniek maakt, is het maatwerk van de terrasoverkappingen; volledig volgens de wensen en keuzes van de klant. Elk lamellen dak is uniek en volledig customized. Het Belgische bedrijf is steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de tuin en het terras nog meer te integreren in de woning. Je krijgt topkwaliteit en design van Belgische bodem: innovatief geproduceerd met degelijke materialen in een strak en stijlvol ontwerp.

lamellendaken, umbris, overkappoing, schaduw, tuininspiratie, oplossing

Geen architect betrokken

Bij deze realisatie was geen architect betrokken. De klant wist precies wat ze wou en samen met het verkoopsteam van Umbris® werd een terrasoverkapping gecreëerd die perfect aansluit op de bouwstijl van de woning. Belangrijk daarbij was dat het geheel luchtig bleef en dat er een mooie overgang was tussen de zithoek en de ingebouwde jacuzzi. Het loungegedeelte moest vooral knus aanvoelen, voldoende privacy bieden en beschutten tegen de wind. Vandaar dat er gewerkt werd met een wand met cederlamellen.

Stijlvolle omgeving

De jacuzzi ligt iets hoger dan de zithoek en werd bewust niet overdekt. Om het weidse zicht op de tuin te benadrukken, werd er gekozen voor een constructie met verlengde liggers. Het centrale steunelement met verticale aluminium stijlen werd doorgetrokken in een decoratief dak element om de overgang tussen beide ruimtes duidelijk te maken, maar tegelijk blijft het geheel elegant en licht. Umbris® weet wat genieten is, en dat steeds in een elegante en stijlvolle omgeving.

 

Tekst: Umbris
Fotografie: Bart Gosselin

___

Meer projecten zien van Umbris?