Slider1
Slider2
Slider5
Slider4
Slider3
Slider6
previous arrow
next arrow

Modern landelijk in het Twentse buitengebied

Alles klopt en is met oog voor detail uitgewerkt

In het stille buitengebied van Overijssel staat een moderne, landelijke woning. Het valt meteen op door de combinatie van opvallend strak wit gestucte muren, een opvallende entree met vide en het ruige, ruwe van het riet gedekte zadeldak.

De kleurstelling en de basismaterialen van het interieur zijn door Het Fundament Architectuur bepaald en daar is alles op afgestemd. De eikenhouten vloer, de keramische tegels, het riet, de kleur van de keuken, de op maatgemaakte inbouwkasten, de kleur van de muren en de meubels. Alles klopt en is met uiterste zorg en met oog voor detail tot in de puntjes uitgewerkt.

Warm, strak en functioneel
De woonkeuken is het centrum van de woning. Door de schuifpui met grote raampartijen wordt het buitengebied naar binnengebracht. Dit wordt extra versterkt door de grote keramische tegels van Cerriva (80×80) die zowel in de keuken als op het terras liggen. Het grote kookeiland en de op maat gemaakte keukenkasten met inbouwapparatuur van Miele vormen een zichtlijn met elkaar. De kastdeuren zijn voorzien van een push and pull mechanisme en hebben geen handgrepen. Het geheel oogt warm, strak en functioneel.

Strakke, functionele keuken

Naast het kookeiland staat een grote uitnodigende eettafel van Arco.

Strakke, functionele keuken


“Door de schuifpui met grote raampartijen wordt het buitengebied naar binnengebracht”


De keuken, bijkeuken, alle inbouwkasten, gashaard en badkamermeubels zijn door de interieurbouwer WKH-Wielens gemaakt.

Het Fundament Architectuur schreef een gedetailleerd lichtplan. Modular Lighting Instruments heeft dit vervolgens per lichtplek ingevuld.

Bellfire gashaard als eyecatcher, Wildenborg Haarden

Eyecatcher is de grote gashaard van Wildenborg Haarden (merk Bellfire)

De living
De living is direct naast de keuken gesitueerd. Eyecatcher is de grote gashaard die één geheel vormt met de schouw. In de living kun je vanaf de sofa televisiekijken of een boek lezen in één van de fauteuils. Aan de andere zijde van de woonkeuken is het oudergedeelte met de master bedroom, de badkamer en het kleedgedeelte.

De badkamer
De badkamer is ook voorzien van de keramische tegels van Cerriva en de lijnen van de tegels lopen door in de lijnen van de tegels van het bad. De kleine, warm bruine tegels die boven de wastafels gebruikt zijn, zien we terug in de tegels van de inloopdouche met regendouche. De doucheproducten kunnen neergezet worden in een nis. Het geheel is afgewerkt met een strakke en nette bies. Tegenover de master bedroom en de badkamer is de kledingkast die de gehele lengte van de gang beslaat. Ook hier is weer gebruikt gemaakt van het push and pull mechanisme.

Badkamer met keramische tegels van Cerriva

Master bedroom


“De hal van het huis is opvallend hoog en licht”


In de hal hangen lampen van Secto Design en een kleurrijk schilderij.

Lichte hal
De hal van het huis is opvallend hoog en licht. Vanuit hier loop je via de eikenhouten trap naar de eerste verdieping met de slaapkamers van de kinderen, een badkamer, werkkamer en logeerkamer. Vanuit de hal kun je ook de trap naar de kelder nemen. De trap wordt verlicht door de inbouw spots die in de muur zijn aangebracht.

Veranda met overkapping
Een wens van de bewoners was de veranda. De overkapping heeft een louvre dak van Livium en wordt aangestuurd via een afstandsbediening. Dankzij een ingenieus systeem verloopt de afwatering via een goot die in de eikenhouten pilaren verwerkt is. De heaters zorgen ervoor dat het ook met iets minder warm weer het heerlijk toeven is op het terras.

Terras met tuinmeubelen van 4 Seasons Outdoor

De overkapping heeft een louvre dak van Livium en wordt aangestuurd via een afstandsbediening.

Duurzaamheid
De gehele woning is voorzien van vloerverwarming, die op temperatuur wordt gebracht door aardwarmte. Het binnenklimaat is comfortabel en heeft een constante temperatuur. Het gehele huis is voorzien van houten kozijnen en dubbel glas om een zo hoog mogelijk warmte isolerend vermogen te verkrijgen. Daarnaast is riet enorm isolerend en is het dak van de carport voorzien van zonnepanelen.

“Het enthousiasme om er echt iets moois van te maken en de creatieve manier van denken heeft ervoor gezorgd dat we erg tevreden zijn en terugkijken op een heel goede samenwerking met alle partijen”, aldus de opdrachtgever.

 

Tekst: Linde ten Broek
Fotografie: Jaro van Meerten

___

 

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: