previous arrow
next arrow
Slider

Landelijk interieur | 01 Architecten

Deze prachtige Nederlandse bergvilla is gelegen in een heuvelachtig landschap in de provincie Gelderland. De bewoners hadden voor dit project een duidelijke wens: de woning moest gebaseerd worden op het werk van Frank Lloyd Wright. Kenmerkend voor zijn stijl is de geometrische vormentaal. Deze leerde hij zichzelf aan door in zijn jeugd te spelen met de zogenoemde Fröbelblokken. Tevens was de natuur een sterke inspiratiebron voor dit meesterbrein. Het was aan Dennis Kemper van 01 Architecten de taak om de droomwoning met een landelijk interieur op de stuwwal te realiseren.

De elektrische installaties zijn uitgevoerd door Snellen Elektro.

De krachtige stalen deuren komen van Steellife by Roukens en versterken de zichtlijnen in de woning.

Niveauverschil

De eigenaar van de woning studeerde in Nijmegen en kende de omgeving daardoor al goed. Hij wilde hier graag wonen met zijn vrouw en drie kinderen. Zoekend naar een geschikte locatie kwam hij uit bij een bouwkavel op een stuwwal, recht tegenover het polderlandschap. Die kavel bepaalde een groot deel van het ontwerp. Door de heuvelligging is er een niveauverschil van twintig meter over de kavel. Deze ligging met uitzicht over de vlakte is in Nederland uniek. Het biedt veel mogelijkheden, bijvoorbeeld bij de bouw van de kelder. Daar heb je de ervaring alsof je gewoon op de begane grond staat.

landelijk interieur, 01 architecten, moderne architectuur, luxe, stalen deur, the art of living

Ruimtes

De favoriete ruimte van de bewoners is de kleine tv­-ruimte. De ruimte doet erg knus aan en deze huiselijke sfeer wordt versterkt door de haard. De scheidingswand tussen de woonkamer en eettafel heeft een mooie functie als roomdivider. Het lijkt alsof het twee ruimtes zijn, terwijl het toch doorloopt. Vanuit de eetkamer overzie je in één blik de benedenverdieping, waar je een rondje kunt lopen door alle ruimtes. Via de hal naar de living, naar de eetkamer, de keuken, de tv­-kamer en weer terug naar de living.

landelijk interieur, 01 architecten, moderne architectuur, luxe, stalen deur, the art of living

De houten binnendeuren inclusief deurklinken komen van Top Deuren en geeft de woning een warme touch.

landelijk interieur, 01 architecten, moderne architectuur, luxe, stalen deur, the art of living

Materialen

De buitenkant van de woning bestaat uit horizontale lijnen met verticale accenten, die ervoor zorgen dat er een strak en speels geheel ontstaat. De schoorstenen zorgen voor verticaliteit, net als de hoge ramen en de eikenhouten accenten. Er is gebruik gemaakt van strakke lijnen, maar het is wel een knusse woning geworden. Materialen van buiten zijn doorgetrokken naar binnen, zoals de natuurstenen in de plint aan de buitenkant, die terugkomen in de scheidingswand met doorkijkhaard binnen. Ook het eikenhout is doorgezet van buiten naar binnen. Al deze keuzes maken dit landelijk interieur helemaal af.

Bouwbedrijf Jansen uit Lunteren was de hoofdaannemer. 01 Architecten zorgde voor het ontwerp van deze droomwoning en het bouwproces werd begeleid door Cortus Bouwregisseurs.

landelijk interieur, 01 architecten, moderne architectuur, luxe, stalen deur, the art of living

Losse kap

Nu heeft de woning vier slaapkamers, waarvan er één toegang biedt tot de zolder/vliering. De kinderen delen samen één badkamer, afgewerkt met een combinatie van donkere tegels en een witte muur. De ouderslaapkamer is in dezelfde stijl gebouwd, die toegankelijk is via de master bedroom. De badkamer voor de ouders heeft niet alleen een dubbele wasbak en een dubbele douche, maar ook een ligbad en opvallende, hoge ramen vlak onder het plafond. Die zorgen er aan de buitenzijde voor dat de kap visueel loskomt van de woning volgens het Frank Lloyd Wright-principe, precies zoals de bewoners wilden. De gehele bovenverdieping is tevens voorzien van een landelijk interieur: een eikenhouten vloer, gecombineerd met frisse, lichte kleuren. Alle kamers bieden een schitterend uitzicht op de weidse omgeving.

 

Tekst: Desiree Pennings
Fotografie: Dré Wouters

____

Wil je meer projecten zien van 01 Archicten?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media