Frisse combinatie landelijk modern | Raymond Horstman Architecten BNA BV 

Wanneer je aan komt rijden bij deze villa, vallen er direct een aantal dingen op: de rieten kap, de verticale donkere constructies die erin verwerkt zijn en een aanbouw in eenzelfde donkere kleur. De villa past helemaal in de context; een wijk waar veel villa’s staan, die allemaal verschillend zijn en toch in de combinatiestijl landelijk modern passen. Raymond Horstman mocht deze woning voor een bekende creëren.

Riet met architectonische toevoegingen

Aan de linkerzijde van de woning is de garage met de woning verbonden middels een koppeling. Deze sluit tevens de tuin gevoelsmatig af van de straatzijde, maar niet volledig doordat er een doorgang in verwerkt is. Rondom de villa is grind geplaatst om het hemelwater op te vangen dat direct van de rieten kap af valt, doordat er geen dakgoten geplaatst zijn. Door het grind toe te passen, zakt het water in de grond en wordt het geen waterballet rondom het huis.

Stalen deuren: Boomkamp Ontwerp & Realisatie. Interieurontwerp en maatwerk: Femkeido. Kokendwaterkraan: Quooker Nederland B.V. Gietvloer: Van Hollandse Bodem.

Creatieve ingreep

Door de rieten kap verder door te trekken, geeft het net een beetje meer spanning aan het geheel. Daarnaast trekken de twee verticale glaspartijen de aandacht. Dit was een idee van de architect om de grote rieten kap te onderbreken. De glaspartijen zijn een creatieve, redelijk eenvoudige ingreep die naast een mooie toevoeging in vormgeving ook een grote veroorzaker van het vele daglicht binnen zijn. De richting en vorm van het woonvolume werd besloten en de eerste tekening is vervolgens vrijwel onveranderd gebleven. Het thema landelijk modern is hierbij ingezet als hoofdlijn.

Interieurontwerp en maatwerk: Femkeido. Leverancier sanitair: Arnold Lammering Sanitair. Technische installaties: Installatiebedrijf F.H. Loohuis B.V. Badkamerkraan: Hotbath BV.

Centraal samenzijn

De kunstwerken in de gang naar de keuken toe zijn het enige dat de bewoners hebben meegenomen uit de vorige woning. De kleuren in de kunstwerken sluiten perfect aan bij het kleurenplan dat de bewoners vooraf in gedachte hadden. De ruime leefkeuken is het centrale punt in de woning. De living zondert zich af van de leefkeuken zonder zich ervan te onttrekken. De living staat net als de andere ruimten in direct contact met en heeft mooie zichtlijnen op buiten. Het vele gebruik van natuurlijk licht door de grote raampartijen zorgt ervoor dat het interieur in een goed daglicht komt te staan.

Architect: Raymond Horstman Architecten BNA BV. Bouwbedrijf: Bouwbedrijf Blenke. Parasol: Jumboparasols. Buitenkeuken: Big Green Egg. Terrasverwarming: HEATSTRIP. Rieten kap: Van Wincoop Rietdekkers.

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Milou Vogels geschreven voor magazine nr. 4 2020
Fotografie: Jaro van Meerten

______
Wil je meer projecten zien van Raymond Horstman Architecten BNA BV?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media