Landelijk Modern | Van Egmond architecten, the art of living

Koop nu het hardcover boek!

Landelijk modern wonen | Van Egmond Architecten

Van Egmond Architecten realiseerde met deze villa de perfecte overgang tussen de buurtbebouwing en het weidse landschap. Landelijk modern wonen was een van de wensen van de bewoners. Het spel van hoeken en knikken in de kappen sluit naadloos aan op de omgeving en zorgt voor veel toetreding van daglicht. De woning is opgetrokken uit stoere en robuuste materialen, waardoor een interessant spanningsveld is ontstaan tussen riet, hout en baksteen. De gebruikte stralen eenheid en harmonie uit terwijl ze heel divers zijn. De hoogteverschillen zorgen ervoor dat de bewoners heerlijk kunnen genieten van intimiteit én ruimte.

Landelijk Modern | Van Egmond architecten, the art of living

Indrukwekkend zicht

Bij binnenkomst wordt direct duidelijk wat de grootste hobby van het gezin is. Links hangt een raceauto type Lotus 49 uit 1967 als ‘schilderij’ aan de hoge wand. De bewoonster vertelt: “Het was een hele klus om de auto binnen te krijgen en op te hangen. De wand is erop gemaakt, want die moest het gewicht van bijna 500 kilo kunnen dragen.” Diederik vult aan: “Het huis is ontworpen rondom de wensen en karakters van de bewoners. De Lotus is daar een voorbeeld van.” Het is een indrukwekkend zicht.

Woonkeuken

Rechts van de entree bevindt zich op de eerste laag de woonkeuken ontworpen en gemaakt door topkeukenbedrijf Culimaat High End Kitchens. Diederik: “De keuken heeft een aantal bijzondere elementen, zoals de doorlopende open haard en de vide. Vanaf de werkplek boven kijk je zo de pannen in.” Achter het kookeiland is een op maat gemaakte eikenhouten kastenwand gerealiseerd met onder meer een vaatwasser en koelkast. Naast de tuindeuren is plaats gemaakt voor een ruime wijnklimaatkast.

Keuken: Culimaat BV.

Landelijk Modern | Van Egmond architecten, the art of living

Landelijk Modern | Van Egmond architecten, the art of living

Haard: Element4. Lederen haarbekleding: Alphenberg Leather.

 

Speelse ligging

Vanuit de keuken loop je links de eetkamer in met daarachter de woonkamer. De ruimtes hebben een open structuur, maar bieden ook voldoende privacy door de speelse ligging. De vloeren in Hongaarse punt zijn een verbindende factor in de villa. Net als de zwarte roedes, balustrades en de zwarte spots. Vanuit elke ruimte geniet je van het zicht op de tuin rondom. De rieten overstekken geven een intiem en knus gevoel, waardoor binnen en buiten qua ontwerp en qua gevoel in elkaar overlopen. Het landelijk modern interieur komt hier perfect naar voren.

Landelijk Modern | Van Egmond architecten, the art of living

Kranen badkamer: JEE-O.

Tailor-made ontwerp

Aan de voorkant van de villa, links van de hal, leidt een gang naar de mainbedroom. Met een druk op de knop opent in de slaapkamer automatisch de zware houten deur naar de badkamer met regendouche, dubbele wastafels, toilet en eivormig vrijstaand ligbad. De muren in de slaapkamer zijn een tailor-made ontwerp van Dofne en komen prachtig tot uiting in combinatie met de houten plankenvloer.

Landelijk Modern | Van Egmond architecten, the art of living

Rietdekker: Van den Bergh Rietdekkers.

Landelijk Modern | Van Egmond architecten, the art of living

Ruime wellness ruimte

In de kelder bevindt zich de ruime wellness met droge en natte ruimte, en regendouche. De bewoonster heeft aan één zijde een kussenwand gecreëerd. De leren kussens zijn met de hand genaaid en vervolgens via magneetstrippen bevestigd. Hierdoor is er een knap spanningsveld ontstaan met de luxe mozaïekwanden. De tweede woonlaag biedt naast een aantal slaapkamers, een logeerkamer en een badkamer, ook ruimte aan een stoere mancave.

 

Tekst: Evelien de Raaff, gebaseerd op een tekst van Birgitta van der Linden, BLUSHtxt, geschreven voor hardcover boek nr.4 2021
Fotografie: Jaro van Meerten

____

Wil je meer zien van Van Egmond architecten?