landelijk wonen, finnhouse, houtbouw, exclusief, glazen gevel, luxe

  • Finnhouse Houtbouw BV
  • Wilhelminastraat 1B
  • 5246 XA  Rosmalen

Landelijk wonen | Finnhouse Houtbouw

Deze zeer moderne schuurwoning wordt getypeerd door haar antracietkleurige felsdak, dat de houten Paal&Balk structuur als een schil omhult. De metalen dakafwerking is doorgetrokken in de zijwanden van de woning. In combinatie met de glaspartijen aan de achterzijde zorgde Finnhouse voor een modern en open, maar tegelijkertijd geborgen aanzicht. Landelijk wonen zoals landelijk wonen hoort te zijn.

Contrasten

Zoals veel Finnhouse schuurwoningen valt dit huis op door haar contrasten. Open en geborgen, modern en sfeervol met toepassing van koude en warme materialen, zoals staal- en houtafwerking. Het interieur van deze woning voelt warm en sfeervol aan ondanks de forse afmetingen.

Volop ruimte

De begane grond biedt ruimte voor een inpandige garage voor twee auto’s en een living met woon-, eet- en keukengedeelte. De master bedroom heeft aangrenzend een ruime badkamer. Daarnaast bevat de woning een werkkamer met een bijzonder uitzicht over de heuvels van Limburg. De ruime loft grenst aan de vide en zorgt voor een open zicht op de keuken en de woonkamer. Ook op deze verdieping is ruimte voor twee ruime slaapkamers met daarbij een luxe badkamer en een interne sauna.

Gezonde leefomgeving

Mede door toepassing van een vide is het leefgedeelte, de aaneengesloten woonkamer, eetkamer en keuken, een genot voor het oog. De inval van het licht draagt bij aan een gezonde en fijne leefomgeving. Een ander mooi aspect aan deze opengewerkte ruimte is dat de Paal&Balk structuur tot in de nok van het huis zichtbaar is. Vooral de sporenkap met zijn lichtgekleurde sporen en donkere dakbeschot valt op.

landelijk wonen, finnhouse, houtbouw, exclusief, glazen gevel, luxe

Paal en balk

Paal&Balk is een houtbouwsysteem dat zeer geschikt is voor mensen die landelijk willen wonen. Bij dit systeem gebruikt Finnhouse zware houten kolommen liggers om de constructie op te bouwen. De openingen in het framewerk worden opgevuld met glaspartijen of houtskelet bouwwanden.

 

Tekst: Finnhouse
Fotografie: Finnhouse

____

____

Meer projecten zien van Finnhouse?