Landelijk wonen in luxe

Hemels Wonen

Al bij binnenkomst zie je dat dit niet zomaar een interieur is. Het oude houten plafond laat zien dat er rekening is gehouden met de geschiedenis van de boerderij. Deze is in 1978 herbouwd met gebruik van oude materialen. In combinatie met het nieuwe ontwerp straalt het geheel nu een ongekende luxe uit. Het gebakken eiken van de garderobe zorgt voor een warme sfeer. Zeker een vriendelijke en uitnodigende binnenkomst. In de rest van de woning wordt deze tendens voortgezet. In de slaap- en badkamer naast de hal komt hetzelfde hout terug, terwijl de vloer naadloos doorloopt in de ruimtes. De stalen deur naar de badkamer toe is stoer en elegant tegelijkertijd. De groene tegeltjes in de douche laten de stempel van Hemels Wonen doorschemeren: comfortabel, mooi en met een portie lef. “Wij ontwerpen niet steeds hetzelfde, maar kijken naar de woning en haar bewoners. Toch hebben we een eigen handtekening die je altijd kunt herkennen, ongeacht de stijl die onze opdrachtgevers kiezen”, zegt Judith Smets, eigenaresse van Hemels Wonen. 


Entree

Interieur, Landelijk wonen, Hemels Wonen, The Art of Living

Licht en lezen
Het was eigenlijk niet de bedoeling om zo’n groot deel te verbouwen, maar van het één kwam het ander, vertelt de bewoonster. “We hadden nog geen logeerkamer, terwijl er regelmatig vrienden kwamen logeren. De bergzolder boven de garage wilden we daarvoor dichtmaken. Omdat ik al lange tijd een bibliotheek wilde in de opkamer, zouden we daar ook naar kijken. Mijn man opperde toen om ook maar meteen de woonkamer te doen en uiteindelijk zijn ook de slaap- en badkamer verbouwd.” Behalve die logeerkamer en een bibliotheek was een houten vloer een grote wens. Die maakte meteen de overstap naar vloerverwarming met een warmtepomp mogelijk. Alles werd begeleid door Hemels Wonen, vertelt de eigenaresse verder. “We vonden hen via internet en het bedrijf zat dicht in de buurt, wat fijn werkte. Hemels Wonen heeft veel connecties en een netwerk van vakmensen die aan het project hebben meegewerkt.” De bibliotheek kwam in de opkamer, die je bereikt via de L-vormige woonkamer. Hier vind je een wand vol boeken van beneden tot boven. Zelfs een echte bibliotheekladder ontbreekt niet. Via een trap naar boven kom je terecht in een heerlijke leeshoek, hoog en droog. Doordat er geen plafond is, kijk je recht tegen de nok met omtimmerde balken aan. “Hier zitten we regelmatig. Er is voor extra daglicht gezorgd met een solatube”, zegt de bewoonster. 


Living

Interieur, Landelijk wonen, Hemels Wonen, The Art of Living
Interieur, Landelijk wonen, Hemels Wonen, The Art of Living

Rust
Samen werden de kleuren, materialen en de verlichting uitgezocht en vooraf uitgewerkt in 3D-tekeningen. Als accessoires werden zowel nieuwe als oude objecten gekozen. Voor het meubilair werd grotendeels gekozen voor maatwerk. Een paar meubelstukken bleven behouden, zoals de servieskast en een hoekkast in de woonkamer. Als uniek pronkstuk kwam er een op maat gemaakte eettafel. “Van oude bielzen werd het blad gemaakt, gegoten in epoxy. De tafelpoot is de kruin van een honderdjarige boom van de Achelse Kluis. Deze is in de oven geweest om te drogen. Het brengt nog meer geschiedenis in de woning”, zegt de bewoonster. “Dankzij de nieuwe kleuren en meubels kwam er veel meer rust in het interieur”, gaat Judith verder. “De plafonds waren donker en overal lag dezelfde stenen vloer als in de keuken. Deze is mooi, maar maakte het geheel erg druk. Deze bleef in de keuken liggen en in de rest van de woning kwam een eiken vloer. De nieuwe kleuren van de woning werden doorgetrokken naar de keuken, zodat er één geheel ontstond.” 


Bovenverdieping

Interieur, Landelijk wonen, Hemels Wonen, The Art of Living

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Douchegoot

Easy Drain

Gehoopt resultaat
Toen de bergzolder klaar was, verscheen daar een ruime logeerkamer met badkamer. De wanden, douche en dubbele wasbak zijn in precies dezelfde stijl uitgevoerd als de badkamer op de benedenverdieping. “Toen mijn zoon dit zag, besloot hij om de kamer voor zichzelf op te eisen”, lacht diens moeder. De oude slaapkamer van de zoon werd uiteindelijk logeerkamer. Deze bevindt zich op de bovenverdieping, waar ook de slaapkamer van de dochter is. Op deze manier is iedereen tevreden met de eigen ruimte in de huiselijke boerderij. Over alles is nagedacht: praktische zaken, de loopruimte, bergruimte en een mooie en effectieve verlichting. De daadkrachtige manier van werken van zowel Hemels Wonen als de eigenaars wierp zijn vruchten af. “Wij hadden een eigen mening en waren besluitvaardig. Daardoor liep het geolied. Tijdens de verbouwing woonden we bij het huis. We hadden dat hele verbouwingsproces niet willen missen. Het resultaat is wat we gehoopt hadden”, aldus de bewoonster. 

Editor: Media team

Datum: 05-04-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Desiree Pennings