MarcoDaverveld_Slider-2
MarcoDaverveld_Slider-1
MarcoDaverveld_Slider-4
MarcoDaverveld_Slider-3
previous arrow
next arrow

 • Belgische hardsteen
  Michel Oprey & Beisterveld Natuursteen en Keramiek
  Echt | www.mo-b.nl
 • Leverancier van hout, plaatmateriaal, gevelbekleding en deuren
  Houthandel Looijmans / Onthout ons!
  Someren | www.onthoutons.nl
 • OSPA zwembadtechniek, Menerga luchtbehandeling en Klafs Sauna
  Wels Techniek
  Wijchen | www.welstechniek.nl

Landelijk wonen | Marco Daverveld

Marco realiseerde het interieur waar landelijk wonen de boventoon heeft. “Het was al heel lang onze droom om hier te komen wonen’’, vertellen de opdrachtgevers. “Toen wij dit perceel vonden, waren we meteen verkocht. We wilden geen typische nieuwbouwuitstraling en al te grote woning, maar een karakteristiek gebouw á la Hans en Grietje, met een aantal bijgebouwen in de tuin. Het interieur moest hierbij aansluiten: warm, gezellig, huiselijk. Via de architect kwamen we in contact met Marco. Dat bleek een goede zet; hij voelde ons perfect aan.”

Indeling en herinrichting

Op basis van het ontwerp landelijk wonen bedacht Marco de verdere indeling en inrichting van de woning. “Ik heb enkele kleine aanpassingen aangebracht in de plattegrond en het ontwerp verder aangevuld, zodat in- en exterieur mooi op elkaar aansluiten’’, vertelt Marco hierover. “Ik heb me hierbij laten leiden door de voorkeuren van de opdrachtgevers. Zij wilden graag een licht landelijke stijl met een klassieke touch. Dit heb ik bijvoorbeeld terug laten komen in het kruisgewelf in de hal, waar twee gebogen plafonds elkaar ontmoeten, en in de keuze voor getoogde deuren. Hierdoor wordt het warme, knusse karakter van de woning versterkt.”

Landelijk wonen, Marco Daverveld, Villa, Boerderij, Zwembad, Landelijk interieur

Eddie Donkers Tegelwerken heeft het tegelwerk verzorgd. De stalen deuren zijn van MHB en Perfect View.

De haardmeubel heeft een multifunctionele functie, hij zorgt voor sfeer en warmte, maar kan ook als zitmeubel gebruikt worden
vanwege de met leer bekleden ombouw. De meubels en stoffering komen van Verstappen Interior Creators – House of JAR.

Opvallende materialen

Ook in het verdere interieur staan warmte en huiselijkheid centraal. Over alles blijkt te zijn nagedacht voor het landelijk wonen, van de grote lijnen en de gekozen deuren die geleverd zijn door van den Boomen Deuren tot aan de kleinste details. Een mooi voorbeeld is het haardmeubel. Dit element is multifunctioneel; het zorgt voor sfeer en warmte, maar kan ook als zitmeubel gebruikt worden vanwege de met leer beklede ombouw. Daarnaast zorgt het voor een subtiele afbakening, waardoor ook de woonkamer een bepaalde knusheid heeft gekregen.

Landelijk wonen, Marco Daverveld, Villa, Boerderij, Zwembad, Landelijk interieur

Daverveld Ontwerpers ontwierp het interieur voor deze prachtige woning.

Toekomstbestendig

Ook de inloopkast en master bedroom zijn prachtig vormgegeven. Door de keuze voor opvallende materialen voor het landelijk wonen hebben de ruimtes een heel eigen sfeer gekregen. Het zwembad, gelegen in één van de bijgebouwen, heeft een bijzondere uitvoering, namelijk roestvrijstaal. In combinatie met de plafondhoge wandtegel, stenen vloer en een uitgekiend verlichtingsplan zorgt dat voor een uniek plaatje. Een ander belangrijke wens van de opdrachtgevers was dat de woning toekomstbestendig zou zijn. De master bedroom en badkamer zijn daarom bewust op de begane grond gecreëerd De eerste verdieping is volledig ingericht als appartement, waardoor er in de toekomst zorg aan huis kan plaatsvinden.

Landelijk wonen, Marco Daverveld, Villa, Boerderij, Zwembad, Landelijk interieur

Mooi ‘verbouwd’

“Marco nam echt de tijd om de juiste keuzes te maken en alles op elkaar aan te laten sluiten’’, vullen de opdrachtgevers aan. “De sauna hebben we bijvoorbeeld samen uitgezocht bij een leverancier in Duitsland. Wat dit project bovendien uniek maakt is dat er door heel fijne, veelal regionale samenwerkingen, echt een hoogwaardige kwaliteit is neergezet. Iedereen werkte constructief mee en is trots op het eindresultaat. Ook aan onze wens om de woning te laten lijken alsof het al jaren op deze locatie staat, is perfect voldaan. ‘Mooi verbouwd’ horen we vaak, terwijl alles volledig nieuw is gerealiseerd. Dat bewijst maar weer eens wat een vakmanschap eraan te pas is gekomen!”

Landelijk wonen, Marco Daverveld, Villa, Boerderij, Zwembad, Landelijk interieur

Het Belgische hardsteen is van Michel Oprey & Beisterveld, Natuursteen en Keramiek.
Wels Techniek heeft de zwembadinstallatie geleverd.

Landelijk wonen, Marco Daverveld, Villa, Boerderij, Zwembad, Landelijk interieur

Tekst: Dana Otten
Fotografie: Edwin van Zandvoort

___

Meer projecten bekijken Marco Daverveld