gezinswoning, A&R10, modern, landelijk, wit interieur, betonlook, houtelementen

Landelijke en moderne gezinswoning | Architectenbureau A&R10

Ook een minder grote woning kan een grootse uitstraling hebben. Dat lieten Lillian Brinks en Joost van Nes van architectenbureau A&R10 zien bij een gezinswoning die zij vanaf nul ontwierpen. De woning kreeg een landelijke én moderne uitstraling.

De woning staat in een nieuwbouwwijk waar slechts een enkele woning wit mocht worden. A&R10 kreeg dat voor elkaar voor deze gezinswoning. Zo was het mogelijk om een landelijke uitstraling te krijgen met het reliëf in de gevel, maar ook een strakke uitstraling, omdat deze wit gekeimd is. De strakke pannen die in halfsteens verband zijn gelegd, zorgen ervoor dat er geen duidelijke rechte lijn in het dak ligt. Dit geeft het een natuurlijke uitstraling.

Verlengde dakkapellen

Beneden is de woning open en boven heeft hij een schuine kap. Die is zo gemaakt dat er drie slaapkamers zijn, waarvan er één een entresol heeft. Daar kunnen de kinderen naar boven klimmen en spelen.

Een extra bijzondere uitstraling kreeg de woning dankzij de verlengde dakkapellen van Siberisch lariks. Ze lopen van boven naar beneden door en scheppen zo extra veel ruimte. Lillian: “De verlengde dakkapellen vind je bij de entree en de eetkamer. Het verticale element wordt versterkt door de lange, verticale latten.”


“Een extra bijzondere uitstraling kreeg de woning dankzij de verlengde dakkapellen van Siberisch lariks”


Praktische indeling

Na de entree met garderobe en toilet, vinden we de eetkamer. “We hebben de haard tussen de eetkamer en de entree geplaatst, zodat de woonkamer extra ruim werd. Bij de entree zijn twee stalen puien gekomen, waardoor de woonkamer, eetkamer en open keuken één ruimte werden”, aldus Lillian. De ruime keuken sluit direct aan op de tuin aan de achterzijde, in combinatie met de doorgang naar de garage en de bijkeuken. Dit maakt de indeling niet alleen mooi en comfortabel maar ook praktisch.

De stalen deur is afkomstig van De Rooy Metaaldesign uit Ederveen.

gezinswoning, A&R10, modern, landelijk, wit interieur, betonlook, houtelementen

De E-installatie werd verzorgd door Den Boer Elektrotechniek.

Deze keuken is afkomstig van Van Diessen Keukens uit Veldhoven.

Virtueel wandelen door je toekomstige huis

Om tot de indeling en het ontwerp te komen, maakte A&R10 eerst een ontwerp dat ze voor 80% uitwerkten. Dit presenteerde ze middels een 3D model en in een app. Zo kregen de opdrachtgevers een duidelijk beeld van hoe hun gezinswoning eruit zou kunnen komen te zien. Lillian: “Door de app konden ze virtueel door de woning heen lopen. Samen hebben we de overige 20% afgemaakt.”

Ook met het interieur keken Lillian en Joost mee, zoals de esthetische begeleiding van de keuken en de ruimtes waar beton ciré is gekomen. Deze betonlook werd aangebracht op de vloeren, in de badkamer en het toilet. In de slaapkamer werd gekozen voor tapijt en in de hal werd een gerookte eikenhouten vloer geplaatst, met een witgelakte houten trap.

gezinswoning, A&R10, modern, landelijk, wit interieur, betonlook, houtelementen

Het betonciré geeft de badkamer een moderne uitstraling.

Gebouwd met oog op de toekomst

Op de uitstraling en de indeling reageerden de opdrachtgevers blij verrast. Bovendien kan de woning in de toekomst nog verder aangepast worden. De garage kan bijvoorbeeld omgebouwd worden tot kantoor of extra slaapkamer. Lillian: “Ze wonen er nu met veel plezier. Met name in de woonkamer kunnen ze met het hele gezin gezellig zitten. De kinderen kunnen er spelen, maar ze kunnen er ook voor kiezen om zich af te zonderen.”

gezinswoning, A&R10, modern, landelijk, wit interieur, betonlook, houtelementen

 

Tekst: Desiree Pennings
Fotografie: Architectenbureau A&R10

__

Meer projecten bekijken van Architectenbureau A&R10?


Web editor: Media team     |

Datum: 18 | jun | 2019


Tags: , , , , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media