Cosentino, landelijke keuken, stenen blad

  • Cosentino The Netherlands
  • Florijn 6
  • 5751 PC Deurne

Landelijke keuken | Cosentino 

Een huis realiseren waar optimaal in geleefd kan wordenen de gebruiker zich direct thuis voelt. Dat was de missie voor dit huis. In het ontwerp stonden enkele uitgangspunten centraal. De bewoners wilden graag een  villa  met een landelijke touch en een rietenkapDaarnaast vonden ze het belangrijk dat  het  een echt ‘leefhuis’ zou worden, dat wil zeggen dat het naast mooi ook prettig is  om in te wonen. Bijzonder aan dit  ontwerp is dat alles, van de stijl, de materiaalkeuze, de routing tot aan de indelingen de relatie met het interieur en de omliggende grond,  perfect  aansluit bij de uitgangspunten.  Er is hier gewerkt met rijke en duurzame materialen, wat goed af te zien is aan het huis. De landelijke keuken met prachtig stenen blad van Cosentino is het centrale punt van dit warme huis geworden.  

Extra ruimtes

Opvallend is dat  je vanuit ieder raam van deze landelijke keuken een mooi zicht hebt op een deel van het omliggende groen.  De  prachtige keuken, een echte eyecatcher in de woning,  staat in  nauwe verbinding  met de aangrenzende living,  een  eetkamer  en een extra eet/borrelruimte die is ingericht  met een  hoge bartafel en wijnkoeler. De keuken hebben ze laten ontwerpen en maken door  interieurbouwer  Dezigno.  De combinatie van  een  keramieken  blad van Cosentino, bronskleurige achterwand  en veel  hout geeft de keuken een heel  eigen karakter. Tegelijkertijd past het goed in de rest van het interieur.  

Cosentino, landelijke keuken, stenen blad

Meer over Cosentino

Cosentino Group is een internationaal gericht familiebedrijf dat zich toespitst op de productie en distributie van innoverende en hoogwaardige materialen uit steen voor architectuur en design. De twee bekendste merken van Cosentino zijn Silestone® en Dekton®, wellicht bekende namen. Deze materialen worden veel voor keukenbladen gebruikt vanwege hun onverwoestbare karakter en exclusieve uitstraling. Het verschil is dat Dekton® is een geavanceerde mix is van grondstoffen die worden gebruikt om glas, porselein van de laatste generatie en kwartsoppervlakken te vervaardigen. Silestone® bestaat voor meer dan 90% uit natuurlijk kwarts. Dit hightech materiaal is zeer goed bestand tegen vlekken, stoten en krassen en heeft een laag absorptieniveau. 

Cosentino, landelijke keuken, stenen blad

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Jaro van Meerten

____

____

 

Klik hier voor meer projecten van Cosentino!