Landelijke keuken met moderne aspecten

Van Essen Exclusieve Keukens

Deze high end keuken die we jou graag willen laten zien, is een recent project van Van Essen Keukens. De stijl die hier domineert is duidelijk een landelijke stijl. De houten gebinten in het puntdak zijn daar een belangrijk onderdeel van en zo ook het kleurrijke behang op de achterwand aan het eind van het eiland. Een andere smaakmaker in dit geheel dat juist een moderne inslag heeft, is het dikke aanrechtblad van marmer. Van hetzelfde soort marmer is een smaller blad en achterwand gemaakt bij de spoelbak. Juist het combineren van zoveel verschillende materialen en dus patronen zorgt ervoor dat je in deze keuken veel stijlen terugvindt.

keuken, Van Essen Keukens, The Art of Living

De indeling
Wat als eerste opvalt aan de indeling van deze keuken is dat de keuken eigenlijk in een doorgang ligt. Je komt namelijk aanlopen bij het eiland waarbij de wijnkoeler aan jouw rechterkant zit. Het pad om het eiland loopt tevens door naar achteren, verder het huis in. Op deze manier is de keuken een centraal ontmoetingspunt geworden. De barstoelen aan het eiland versterken die functie, omdat je hier ook letterlijk kunt plaatsnemen. De matte fronten van de keukenwand maken een mooi statement in deze ruimte, zeker omdat het bloemetjesbehang ertegenaan is geplakt. Een ander statement in deze ruimte is toch wel het warme hout waarmee het eiland is bekleed. Op de grijze vloertegel knalt dit element er helemaal uit!

keuken, Van Essen Keukens, The Art of Living

Meer over Van Essen Keukens
25 jaar geleden begon Martin van Essen als meubelmaker en intussen is Van Essen Exclusieve Keukens uitgegroeid tot een welbekende luxekeukenleverancier. Met meer dan tien medewerkers in dienst voor de realisatie van luxe keukens heeft hij al diverse projecten gerealiseerd, van landelijke tot aan industriële keukens. Samen met een team van professionals worden alle keukens aan de hand van een goed advies ontworpen. Zo ontstaat er een ontwerp dat voldoet aan al jouw voorkeuren, maar daarnaast ook functioneel en realiseerbaar is.