Landelijke luxe in een chique wellnesstuin  

Garden Vision

Net zoals je huis moet ook een tuin aanvoelen als thuiskomen. Hoveniersbedrijf Garden Vision tovert de buitenruimte om tot de ultieme tuin waar je volledig tot rust kunt komen. Dit begint al met de voortuin die moet uitnodigen tot binnentreden. De achtertuin fungeert daarentegen als een oase van ontspanning en luxe. In dit project is een tuin gerealiseerd met oogstrelende wellness-elementen. Hierdoor is er volop ruimte voor genot in eigen tuin.

 

Tuindromen worden werkelijkheid

Garden Vision is gespecialiseerd in high-end tuinontwerpen, de vakkundige aanleg hiervan en het zorgvuldige onderhoud van de exclusieve tuin. De meerwaarde zit onder meer in het complete ontzorgen van de klant. Alles wordt tot in de puntjes geregeld: de intake en het ontwerp, maar ook de eventuele vergunningsaanvrag, de aanleg en het totaalonderhoud. Zo is er altijd een vast aanspreekpunt.

Where dreams blossom

Strakke lijnen en vakmanschap is in elk detail van dit tuinontwerp terug te zien. De landelijke villa beschikt over een voortuin die te betreden is via de schuifpoort en een oprit van klassieke porfier kasseien. Deze uiterst chique oprit is op vakkundige wijze vervaardigd. Porfier is een zogenaamd stollingsgesteente dat bijna even hard is als graniet. Dit maakt het een sterke, slijtvaste, duurzame steen. In dit project geeft het de gewenste robuuste uitstraling die perfect aansluit bij de landelijke woning. Vakmannen hebben de kasseien op moderne wijze gestraat in een zandcement mengsel: een ambacht die deze hoveniers perfect beheersen. Hierdoor krijgt de oprit een moderne look en is deze makkelijk te onderhouden. De gesloten voegen zorgen ervoor dat er geen onkruid tussen de stenen kan groeien, waardoor de bestrating eenvoudig schoon te vegen is.

Ondanks de bloeiende voortuin is het de prachtige achtertuin die indruk weet te maken. In het tuinontwerp is op charmante wijze gespeeld met hoogteverschillen. Hierdoor zijn verschillende zithoeken ontstaan, zoals het Esthec terras. Het terras is gemaakt van duurzaam composiet. Doordat het materiaal geen plastic of houtvezel bevat, absorbeert het niet, zet het niet uit, is het antislip en kleurvast. Naast de strakke uitstraling, oogt het terras natuurlijk en is het eenvoudig te onderhouden.

Het zwembad ligt centraal. Rondom het bad is een keramische randafwerking gemaakt met uitdagende verstekken. Ook de betonnen zitkuil is prachtig afgewerkt en biedt plaats voor de hele familie. Bovendien kun je hier in de avond urenlang genieten van het knisperende houtvuur. Bijzonder is dat de diepe zichtlijnen over de tuin en de woning geheel behouden zijn in de stijlvolle zithoek.

Editor: Media Team

Datum: 08-04-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Hans Gorter

Architect: Meulenberg exclusieve tuinen