Landelijke stijl met luxe elementen

Roozen Interieurvisie

De bestaande boerderij, de plek waar de opdrachtgever opgroeide, wordt na de verhuizing van zijn ouders naar het dorp, compleet gestript. De landelijke woonboerderij wordt opnieuw opgebouwd, om zo er echt een eigen plek van te kunnen maken. Een opvallende en terechte wens van de opdrachtgever is het zoveel mogelijk behouden van de authentieke elementen in dit pand. De oude eiken balken, het monumentale stenen rookkanaal en de typische zolderdeurtjes blijven een prominente rol spelen, maar zijn nu opgenomen in een totaalbeeld dat landelijke luxe uitstraalt. In het zicht houden van deze authentieke elementen levert een fraai beeld op. Roozen Interieurvisie is gevraagd om binnen deze woonboerderij een landelijke stijl te creëren met een moderne inslag. 

moderne stijl, interieur, Landelijke stijl, Roozen Interieur Visie, boerderij, The art of living

Stijl van toen met luxe van nu 

De charmante woonkeuken heeft een groot kookeiland met een oud fornuis onder de bestaande grote haard en het gezellige nieuwe haardvuur in zicht, maar wel met de luxe van de tegenwoordige tijd. Het gevoel van ruimtelijkheid en toch intiem was de wens voor de woonkamer. Mooi aan de andere zijde maar toch erbij, verbonden door het zicht op een gezellig vuurtje. De overige ruimtes zijn helemaal in dezelfde landelijke stijl opgetrokken en hebben ieder hun eigen bijzondere elementen: van oude gebakken waaltjes op de vloer tot deuren uit “de oude tijd” en balken van vroeger.  

Glazen plafond 

De bovenverdieping is exceptioneel te noemen. Daar kon de grootste wens in vervulling gaan, namelijk het in beeld brengen van de authentieke gebinten en het bijbehorende rookkanaal. De oude elementen zijn op een bijzondere manier letterlijk uitgelicht: een glazen plafond geeft een fenomenaal beeld op het oude rookkanaal. Ook de oude eiken spanten staan hun mannetje! Om alles te verbinden is een bijzondere combi van warme luxe groen- en grijstinten aan deze bijzondere woning toegevoegd; prachtig in combinatie met het oude eikenhout. De luxe raambekleding en het modern landelijke meubilair maken het plaatje compleet.  

Glazen plafon, landelijk en modern interieur, Landelijke stijl, Roozen Interieur Visie, boerderij, The art of living

Editor: Media team

Datum: 29-11-2021

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Marlou Peters – Overkamp