previous arrow
next arrow
Slider

Villa met modern landelijke stijl | Vermeer architecten

Enthousiast, creatief, deskundig en innovatief. Deze kenmerken staan centraal in de werkwijze van Vermeer Architecten. Deze zijn in dit project perfect samengekomen tot een villa met modern en landelijke stijl in een schitterende, groene omgeving.

Rust, ruimte en natuur komen hier op bijzondere wijze samen en zorgen voor een haast on-Nederlandse vakantiesfeer. Het waren dan ook de schoonheid van deze plek en de kalmte van de omgeving die de opdrachtgevers deden besluiten om hier te komen wonen. “De opdrachtgevers hadden heel duidelijk voor ogen hoe de woning eruit moest komen te zien; een woning met een statig en modern uiterlijk, maar ook met voldoende landelijke toevoegingen voor een warme woonsfeer.”

Statig uiterlijk

In het ontwerp creëerde Vermeer Architecten een strak hoofdgebouw met daarachter een bijgebouw. Hierdoor kreeg het geheel een modern en landelijke stijl. “De woning moest een statige uitstraling hebben in een landelijke omgeving. Daarom hebben wij de keuze gemaakt om het hoofdgebouw een klassiekere uitstraling te geven en het bijgebouw een landelijke. Hierdoor is er een mooi evenwicht ontstaan.”

De natuurstenen vensterbank werd geleverd door Galante Natuursteen.

Open interieur

De leefruimte op de begane grond heeft een open setting, waardoor het contact tussen de keuken, eet- en woonkamer behouden is gebleven. Om de statigheid van de woning nog meer te benadrukken, ontwierp Vermeer Architecten extra hoge plafonds. “Hierdoor lijken de leefruimtes nog ruimtelijker”, aldus Nic van Vermeer Architecten.


“De schoonheid en kalmte van de omgeving deden de opdrachtgevers besluiten om hier te komen wonen”


Landelijke stijl, Vermeer architecten, modern, villa

Uniek tuinontwerp

“De woning staat op een unieke plek en deze was dan ook leidend in het ontwerp”, vertelt Nic. “Alle ruimtes zijn zo vormgegeven dat ze in verbinding staan hiermee. Vrijwel de gehele achterzijde van het hoofdgebouw, inclusief het achterliggende gedeelte met de master bedroom, is uitgevoerd met grote raampartijen. Hierdoor kunnen de opdrachtgevers vanuit de gehele achterzijde genieten van het uitzicht en hun mooie tuin, die later door Van de Zalm Tuinen is aangelegd.” Door de tuin aan te laten sluiten bij de stijl van de woning, is ook hier een mooie relatie tussen binnen en buiten ontstaan.

Landelijke stijl, Vermeer architecten, modern, villa

De keuken werd op maat gemaakt door Roverdi. De luxe keukenapparatuur is van Gaggenau.

De verlichting is afkomstig van Modular Lighting Nederland.

Luxe uitstraling

Annet van der Zalm van interieurarchitectuur- en adviesbureau DOEN ontwierp onder andere de sfeervolle leefkeuken en de inrichting van de master bedroom, badkamer en kleedkamer. Ook in het interieur is de combinatie van moderne en landelijke stijl leidend geweest. Het strakke design van de leefkeuken staat in mooi contrast met het hout van de bartafel en de wandtegels. Ook erg sfeervol zijn het aparte koffiehoekje en de grote houten eettafel, die ook op maat werden gerealiseerd. Door te kiezen voor gouden accenten, heeft de woning een extra luxe uitstraling gekregen.

Landelijke stijl, Vermeer architecten, modern, villa

In het Hästens bed worden de bewoners iedere ochtend uitgerust wakker.

Sfeervolle verlichting

Voor de master bedroom bedacht DOEN een grote wandkast en creëerde zij, achter de muur van beton ciré, een badruimte met grote inloopdouche, losstaand bad en wasmeubel. De grote raampartijen zorgen ook hierbij dat de relatie met de buitenomgeving gewaarborgd blijft. De verschillende ruimtes en elementen worden perfect uitgelicht door de keuze voor passende verlichting.


“Ieder raam lijkt een schilderij met een uniek beeld van de omgeving”


Hoofdaannemer Geras was verantwoordelijk voor de ruwbouw.
De grote glazen puien werden geleverd door Alument, expert in kozijnen, schuifpuien, zonwering, serres en veranda’s.

Bijzondere realisatie

“De betrokkenheid van de opdrachtgevers speelde een grote rol in het succes van het project. Zij wisten van het begin af aan heel duidelijk aan te geven wat zij wilden. De expertise van de partijen is hierop slechts een aanvulling geweest om alles op de juiste manier te vertalen en te realiseren.” Ook de opdrachtgevers kijken met een positief gevoel terug op het traject en genieten enorm van het eindresultaat.

 

Tekst: Dana Otten
Fotografie: Dré Wouters

__

Meer projecten bekijken van Vermeer architecten?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media