landelijke tuin, schellevis beton, tuininspiriatie, landelijk

  • Schellevis Beton
    Loswal 11
    4271 BA Dussen

 

Landelijke tuin met prachtig zwembad| Schellevis Beton

Tijdens de aanleg van de oorspronkelijk ontworpen tuin, kwamen al snel een aantal inschattingsfouten aan het licht. Tuinarchitect Richard de Jong werd ingeschakeld en ontwierp een nieuwe landelijke tuin die alle verwachtingen overtrof. Met duidelijke lijnen, rustige materiaalkeuzes, heerlijke geuren en speelse details realiseerde Richard in samenwerking met Schellevis een tuin die perfect in zijn omgeving past.

Valse start

Landelijk, eigentijds en tijdloos. Dat zijn de kernwoorden die de stijl van Richard de Jong omschrijven. Ook bij deze landelijke tuin komen deze kernwoorden terug. “Maar als ontwerper blijf ik als het ware een kameleon”, vertelt Richard. “Ik ontwerp altijd naar wens van de klant en geeft daar een eigen draai aan.”

landelijke tuin, schellevis beton, tuininspiriatie, landelijk

Hart van de uitbouw

“De trap ligt precies in lijn met het hart van de uitbouw en de lijnen van de zwembadranden lopen precies over in de lijnen van de traptreden.” Het zwembad ligt vanuit het hart van het huis gekeken naar links, waardoor het zicht op het groen gewaarborgd blijft. “Het bad ligt ook op een tussenhoogte. Dit zorgt ervoor dat wanneer de bewoners vanuit de woonkamer richting het platteland kijken, ze als het ware over het zwembad kijken. Gezien het feit dat er regelmatig een dek op een zwembad ligt, is dit esthetisch gezien een gewenste zet.”

Rustig geheel

De ligging van het zwembad en het consistente lijnenspel zorgen voor een rustig geheel. Een ander belangrijk element dat hieraan bijdraagt, is het product van Schellevis. “De tegels, zwembadrand, traptreden en zitelementen zijn één en hetzelfde product. De open structuur van deze karakteristieke oud-Hollandse tegels zorgt ervoor dat het er niet zwaar, maar juist als een levendig en rustig geheel uitziet.”

Zitelement

Het zitelement van Schellevis is bevestigd op een sokkel, waardoor de bank als het ware zweeft. “Opnieuw een speels detail in de landelijke tuin”, aldus Richard. “De verschillende producten van Schellevis, allemaal uitgevoerd in hetzelfde materiaal, zorgen zo voor een rustig geheel en een echte eenheid. Precies zoals dit in het landschap past.”landelijke tuin, schellevis beton, tuininspiriatie, landelijk

Connectie

Er is een duidelijke connectie tussen tuin en omgeving gecreëerd. “Achterin is een stukje landelijke tuin opengetrokken. Als de bewoners zwemmen, kijken ze direct het landschap in. Maar het aangrenzend terras ligt juist beschut. Zo is er ook voldoende intimiteit.” Het omringende landschap is verder letterlijk in de tuin getrokken.

Veel geuren

“Er zijn een aantal bomen, zoals de Zwarte Els, in de landelijke tuin geplant die ook in het landschap staan. Tot slot heb ik veel met geuren gewerkt.” Zo zijn er veel rozen geplant, zoals de Rosa Lavender Dream en Magic Meidiland. “In combinatie met de lavendel zorgt deze beplanting ervoor dat het lekker ruikt als je op het terras zit of zwemt.”

 

 

Tekst: Marjolein Belzer
Fotografie: Schellevis

___

Meer projecten zien van Schellevis Beton?