Landelijke villa in magische omgeving | Atelier Boekhout

De omgeving waar deze landelijke villa zich in bevindt zorgt voor een schitterende vertoning. Een gevoel van vrijheid en rust heerst over deze woning. Henk van boekhout, van Atelier Boekhout, heeft met zijn adembenemend ontwerp het huis perfect samen weten te brengen met de natuur.

landelijke villa, atelier boekhout, modern, rieten dak

De haardbekleding is afkomstig van Den Braber Interieurbouw.

Optimaal genieten

Het huis is in de breedterichting van het perceel geplaatst in plaats van in de lengte. Zo kunnen de bewoners van deze villa optimaal genieten van het prachtige landgoed. Ook heeft dit voordelen op het gebied van de stand van de zon wat de villa meer daglicht geeft. De stalen toegangspoort opent haar deuren naar een verbluffende landelijke villa met een magische omgeving. Het rieten dak geeft de woning een landelijke uitstraling.  

landelijke villa, atelier boekhout, modern, rieten dak

De raamdecoratie is afkomstig van Brouwer Wonen. De stalen deuren zijn gerealiseerd door De Rooy Metaaldesign.

Sierlijk patroon

Het sierlijke patroon van de stalen toegangspoort is gelijk terug te zien bij binnenkomst. Het speelse dessin van de balustrade van de trap neemt buiten naar binnen. Door de inspiratie op natuurlijke vormen van bomen en bladeren is het speelse dessin gerealiseerd. Ook heeft het huis een persoonlijke touch, de initialen van de bewoners zijn namelijk subtiel verwerkt in het design.  

landelijke villa, atelier boekhout, modern, rieten dak

Het hart van het huis

In deze landelijke villa is de enorme keuken het hart van het huis en grenst gelijk aan de hal. Het grote kookeiland doet ook dienst als ontbijtbar. De eetkamer grenst aan de keuken en heeft een oneindig uitzicht over de mooie omgeving. “Je kunt ’s ochtends heerlijk wegdromen onder het genot van een kopje koffie,” vertelt de bewoonster terwijl ze naar buiten tuurt. De massieve houten eettafel met grote ronde hanglampen erboven geven de ruimte een warme sfeer. 

landelijke villa, atelier boekhout, modern, rieten dak

De afzuigkap is afkomstig van Novy Nederland. De keuken is gerealiseerd door Den Braber Interieurbouw.

Uitnodigende lounge

Geen woonkamer in deze landelijke villa, maar wel een heerlijke loungeset aan de andere kant van het keukenblok. “Eerst wilden de bewoners een strakke en moderne sfeer, die tegelijkertijd behaaglijk en gezellig was,” vertelt Henk. Door meerdere woonstijlen te combineren is er een passend gevoel neergezet in de woning. Het haardmeubel maakt de warme sfeer helemaal af.  

landelijke villa, atelier boekhout, modern, rieten dak

De meubels zijn afkomstig van Keijser&Co.

Het pareltje van de bovenverdieping

De slaapkamers van de kinderen hebben doorgroeimogelijkheden voor de in de toekomst. En de slaapkamer op de zolder creëert het gevoel van een klein appartementje. Ook beschikt deze kamer over een eigen badkamer. Het pareltje van de bovenverdieping is de master bedroom. Door de intense raampartijen is het uitzicht een uniek kunstwerk. Je waant je helemaal in het groen in deze ruimte.  

 atelier boekhout, modern, rieten dak

Vloeiende overloop

Het lijnenspel van de woning loopt vloeiend door in de tuin. ‘De horizontale lijnen en de materialisering zijn doorgetrokken vanuit de woning om buiten naar binnen te halen en binnen naar buiten te leiden’ licht Henk toe. Het zwembad is zowel een binnen- als buitenbad, door de plafondhoge schuifdeuren, die volledig geopend kunnen worden, waar het poolhouse over beschikt.  

atelier boekhout, modern, rieten dak

De architect van dit project is Atelier Boekhout. De hoofdaannemers is Bouwbedrijf van de Vliert B.V. Het rieten dak is gerealiseerd door De Rietdekker. De kozijnen zijn van Alconstrux. De buitentegels en het grint zijn afkomstig van Steenbergen Sierbestrating.

 

Tekst: Cia van de Ven
Fotografie: Dre Wouters

____

Wil je meer projecten zien van Atelier Boekhout?