previous arrow
next arrow
Slider

  • Stalen deuren
    Atzori Design
    Oosterwolde | www.atzoridesign.nl
  • Verlichting & interieurontwerp
    HalloHuis
    Assen | www.hallohuis.nl
  • Aluminium kozijnen en inklapbare pui
    A.S.E. Aluminium en Staalindustrie B.V.
    Hoogeveen | www.ase-alu.nl

Landelijke villa | Buro Smit

Deze prachtige villa in Drenthe is gemaakt met weidsheid als motto en maakbaarheid als uitgangspunt. Deze provincie bied je alle mogelijkheden om dit te realiseren vanwege zijn dunbevolkte identiteit. De villa is ontworpen door Sander Smit van Buro Smit. Het droomhuis wordt sinds kort bewoond door een gezin met twee jongens en bestaat uit een woongedeelte met bijgebouwen met daarin een gastenverblijf, garage en stal. Het is een landelijke villa om stil van te worden. Het uitzicht is eindeloos, de weidsheid grenzeloos.

Symmetrie

Hoewel het ontwerp modern en strak is, zorgt het grote rieten dak voor een warme, zachte uitstraling. De muren van de landelijke villa zijn wit gestuct met zwarte kozijnen en een antraciet trasraam. De kleuren van de bijgebouwen zijn precies andersom: de planken zijn zwart en de kozijnen wit. Opvallend is de symmetrie die overal terugkomt: in de plattegrond, de plaatsing van de ramen, de tuin en vooral in de ruim uitwaaiende kappen. Deze kappen geven de villa een bijzonder eigen karakter.

landelijke villa, Buro Smit, luxe, exclusief wonen, rieten dak, vrijstaand bad, stalen deuren

Het interieurontwerp met bijpassende verlichting is gerealiseerd door HalloHuis.

Verschillende stijlen

Midden in de keuken staat een zwart kookeiland, dé trend van dit moment. Het oppervlak van het blad heeft een lage lichtreflectie, is mat, voelt zacht aan en je laat er geen vingerafdrukken op achter. De keuken wordt verlicht met een sfeervolle lamp die de keuken een stijlvolle afwerking geeft. De apparaten in de keuken zijn gebruiksvriendelijk weggewerkt in de keukenwand. In het eetgedeelte staat een ovale mangohouten tafel met zes petrolkleurige stoelen die qua sfeer perfect passen bij het urban behang van Mr Perswall.

Atzori Design heeft de woning voorzien van strakke stalen deuren.

Verbinding

Hoewel de meeste mensen in deze omgeving traditioneel door de achterdeur binnen­komen, betreden we de woning door de statige voordeur die doorloopt in het dak. Het is een flinke entree die bewondering afdwingt. De hal geeft toegang tot de woonkamer en de grote leefkeuken. Blikvanger in de keuken is de enorme schuifpui die in zijn geheel uit-­ en ingeschoven kan worden. Het is de perfecte manier om binnen en buiten moeiteloos met elkaar te verbinden. De woonkamer en de keuken zijn van elkaar gescheiden door een gashaard waarin ook de tv is verwerkt.

De stijlvolle shutters zijn afkomstig van JASNO.

Elegante doorkijk

Naast de lichte werkkamer beneden bevindt zich de zwevende trap naar de eerste verdieping met twee ruime slaapkamers, een aparte badkamer voor de kinderen, toilet en, zoals ook in de rest van het huis, veel praktische opbergruimte. De ruimtes zijn hoog, het deurbeslag op de deuren is strak en de scharnieren zijn overal blind verwerkt. Kers op de taart is de bijzondere ouderslaap­kamer en suite. In het midden is een roomdivider geplaatst met venster die een elegante doorkijk biedt naar het groen aan de achterzijde van de landelijke villa.

landelijke villa, Buro Smit, luxe, exclusief wonen, rieten dak, vrijstaand bad, stalen deuren


“Er is mooi gecombineerd met kleuren, contrasten, degelijke materialen, stijlen en vormen”


landelijke villa, Buro Smit, luxe, exclusief wonen, rieten dak, vrijstaand bad, stalen deuren

De aluminium kozijnen en de vouwwand zijn geproduceerd en gemonteerd door A.S.E Aluminium uit Hoogeveen. Het tuinontwerp werd ontwikkelen en gerealiseerd door NOVA Tuinen by Richard de Jong.

Warme look

De aangrenzende badkamer is betegeld met zwart en zilver glasmozaïek. Op de vloer liggen langwerpige tegels met een warme houtlook, net als in de badkamers van de jongens. De regendouche is uitgerust met een Sunshower met infrarood en kunstmatig zonlicht. Voor het raam staat een matwit, vrijstaand, ovaalvormig Solid Surface bad met dunne randen. Het is dezelfde sierlijke vormgeving die terugkomt in de dubbele wasbak op het houten badmeubel.

 

Tekst: Cai Vosbeek
Fotografie: Dré Wouters

____

Wil je meer projecten zien van Buro Smit?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media