previous arrow
next arrow

Een moderne landelijke villa met warme sfeer | De Appelboom

Veel mensen worden verliefd op een huis, sommigen op een plek. De bewoners van deze landelijke villa ontdekten in de eerste jaren na aankoop dat hun woning meer mankementen bevatte dan was aangenomen. Ze besloten alsnog tot een grondige verbouwing. Nog steeds een plek om verliefd op te worden, en nu ook een huis.

Trouble in paradise

Het waren het rieten dak en de hoogteverschillen van wel enkele meters in de tuin die de huidige eigenaren charmeerden. Maar geleidelijk ontstond er een lichte versie van ‘trouble in paradise’, in de vorm van een eeuwig vochtige kelder, vochtproblemen onder de rieten kap en een tekortschietende energiebalans. “Het huis was al eens verbouwd, maar duidelijk door iemand die daarbij te weinig oog had gehad voor de duurzaamheid en kwaliteit van de materialen”, zegt Harry Kramer van De Appelboom. “Het moest opnieuw, maar dan wel in één keer goed en grondig.”

Landelijke villa, villa, moderne, warme sfeer, De Appelboom, The art of living

De Cast PMR werden geleverd door Lei Import en de tuin is een ontwerp van HWS Landscaping.

Huiscinema

Er werd een plan opgesteld waarbij niet alleen de bouwkundige tekortkomingen werden aangepakt. De landelijke villa werd ook zodanig verbouwd dat ze eindelijk volledig voldeed aan de wensen die de eigenaren sinds de aankoop hadden ontwikkeld. De rieten kap werd vervangen door een hoogwaardiger exemplaar. “We hebben in de vliering een huiscinema  ondergebracht. Door nauwgezet passen en meten is die zo ingericht dat je bij binnentreden vergeet dat je je onder een dak bevindt en werkelijk een bioscoop lijkt binnen te treden. Het gezin maakt er veel en graag gebruik van.”

Landelijke villa, villa, moderne, warme sfeer, De Appelboom, The art of living

De droom van de bewoners, een echte thuisbioscoop (multiroom), werd gerealiseerd door ALPHA Highend sound & vision.

Alles in de woning is domoticagestuurd: de verlichting, gashaard, audio, video, verwarming, het alarm, de camera’s en toegangscontrole, het netwerk en de videofonie. Domation legde dit alles aan. Kharma International is producent en leverancier van deze high-end audio apparatuur.

Ontspanningsruimte

Het idee van een binnenzwembad sneuvelde toen werd nagegaan hoe weinig er in de loop van een jaar van gebruik gemaakt zou worden. In plaats daarvan werd deze ruimte ingericht tot een ontspanningsruimte. De installatie van een hangende open haard en comfortabele zitelementen maken hiervan, samen met de eikenhouten balken, een ideale overgangsplek tussen zomer en winter, tussen binnen en buiten.


“De woning biedt de bewoners de beste gelegenheid voor hun levensstijl”


Landelijke villa, villa, moderne, warme sfeer, De Appelboom, The art of living

AMA HAARDEN installeerde de Element doorkijkgashaard en de hangende vrijhangende, 360° draaibare Focus houthaard met open vuur.

Niet zomaar genieten

Eetkamer en zitkamer worden van elkaar gescheiden door een gashaard, maar de zeer ruime living zelf is in feite weer onderverdeeld in twee delen: één bedoeld als plek voor samenzijn, één bedoeld voor het genieten van muziek.

Veel en hoge ramen betrekken de tuin en het terras bij het interieur.


“De woning is niet alleen verbouwd, maar ook ingericht door De Appelboom”


Landelijke villa, villa, moderne, warme sfeer, De Appelboom, The art of living

De keuken en de vaste kasten werden op maat gemaakt door Van Gils Keukens.

Zowel de binnen- als de buitentegels zijn afkomstig van Sanitair & Tegelcentrum Weert.

Schilderijen en sculpturen

De woning is niet alleen verbouwd, maar ook ingericht door De Appelboom. Het interieur is de afdeling van Harry’s echtgenote Peggi. Wat opvalt zijn de vloeiende overgangen van de verschillende ruimtes, de kwaliteit en het comfort dat tafels en zitbanken uitstralen, maar ook de ruimte die Peggi Kramer letterlijk en figuurlijk overlaat voor het eigen stempel dat bewoners op hun huis willen drukken.

De aluminium kozijnen werden geleverd door Tudor uit Leiden. Metalura installeerde de glazen vouwwand naar het terras.


“De tuin faciliteert de levensstijl en accentueert het unieke karakter van de plek”“Het bewijs van de klik tussen bewoner en interieurarchitect is de geslaagde afronding van de opdracht”


Karakter accentueren

Piet Gysels nam de tuin onder handen. Hij zorgde er daarbij voor dat de hoogteverschillen in dit door stuifduinen gekenmerkte landschap aan de rand van Kapellen goed in het oog bleven springen. Wie nu door de poort en over het pad deze landelijke villa nadert, ziet een huis dat open en uitnodigend is vormgegeven en dat haar individualiteit benadrukt door een geslaagde combinatie van stijlen. Zo hadden de bewoners het zich gedroomd toen ze de woning jaren geleden aankochten. Wat lange tijd wens bleef is eindelijk werkelijkheid geworden.

 

Tekst: Jeroen Kuypers
Fotografie: Dré Wouters

__

Wil je meer projecten zien van De Appelboom?