Landelijke Villa | Bouwbedrijf van Leent, the art of living

Landelijke villa met kasteelallure | Bouwbedrijf Van Leent

Op een voormalig braakliggend stuk terrein pronkt vandaag de dag een verbluffende landelijke villa met een Kempische uitstraling. De architectuur van het oogstrelende bouwwerk komt uit de koker van architect Richard Kool van VISIE B.V. In samenspraak met de hartelijke opdrachtgevers ontstond een ontwerp van een ruim opgezette villa met traditioneel-landelijk karakter. Het ontwerp werd vervolgens door Bouwbedrijf Van Leent tot leven gewekt, waardoor een geheel is ontstaan van enorm hoogwaardige kwaliteit, tot in de finesse.

Binnendeuren: Mastermate.

Domotica: Bos Elektrotechniek. Eiken visgraat vloer en antieke schouw: De Opkamer.

Landelijke Villa | Bouwbedrijf van Leent, the art of living

Meubelen: Macazz. Diverse decoraties: Reflections of Nature.

Landelijke Villa | Bouwbedrijf van Leent, the art of living

Meubelen en kasten: Doornekamp Wonen. Raamdecoratie en gordijnen: In Het Woonhuis. Tegelwerk, schilderwerk en stucwerk (afbouw): Bouwbedrijf Vijverberg & van der Knaap.

 

Gastvrij welkom

De aansprekende, authentieke sfeer van de landelijke villa vertaalt zich in het interieur. Bij binnenkomst word je verrast door een royale hal met een schitterend trappenhuis met landelijk karakter. De trap is volledig uit hout vervaardigd en verfraaid met smeedijzeren details. De prachtige vormgeving en realisatie, waarin puur ambacht terug te zien is, maken van het element een blikvanger an sich. Daarnaast draagt de bakstenen vloer bij aan de warme en gastvrije sfeer die het interieur kenmerkt.

Landelijke Villa | Bouwbedrijf van Leent, the art of living

Keukenapparatuur: Gaggenau. Realisatie keuken: Tinello Keuken & Interieur. Krukken in keuken + Vaas in de hal: Aangenaam XL.

Eettafel in de keuken: ’t Looiershuis Interieurs.

Landelijke Villa | Bouwbedrijf van Leent, the art of living

AGA (fornuis): DeNardi Viking. Speciale wandtegels: Wuintalisque.

 

Traditioneel en warm

In één van de vleugels is een prachtige leefkeuken gesitueerd. “De keuken vormde het vertrekpunt voor het door onszelf bedachte interieur”, vertellen de opdrachtgevers. “De combinatie van traditionele elementen – bijvoorbeeld een klassiek fornuis en authentieke schouw – met meer modernere objecten – zoals een strak eiland en luxe wijnkoeler – een robuuste vormentaal en warm kleurenpalet, was leidend voor de rest van de aankleding.” Zo zijn de luxe tv-kamer en royale living, tevens op de begane grond gesitueerd, in eenzelfde warme en knusse sfeer gerealiseerd.

Landelijke Villa | Bouwbedrijf van Leent, the art of living

Verlichting: Stout Verlichting. Houten vloeren: Floors For You.

Badkamerkranen: Taps & Bath Antwerpen. Spiegels: Ambiance.

Landelijke Villa | Bouwbedrijf van Leent, the art of living

Spiegels: Ambiance. Bad: Novellini Benelux. Handdoekstang/meubelgrepen: Dauby. Installaties: Loodgieters- En Installatiebedrijf Herpers. Ontwerp badkamer. Bad en sanitair leverancier: De Eerste Kamer.

Verlichting: Stout Verlichting. Maatwerk kasten: Wood Creations.

Houten kozijnen: Lambert Kozijnen. Architect: Visie BV. Hoofdaannemer: Bouwbedrijf van Leent.

Poort: DJS Hekwerken & Toegangstechniek BV.

 

Ruimtes met een eigen identiteit

Verspreid over de eerste en tweede verdieping bevinden zich verschillende luxe slaapvertrekken. Hierin is de goede smaak van de opdrachtgevers perfect terug te zien in de keuze voor onder meer rijk behang met opvallende printen en kleuren, mooie badkamermeubelen en elegant tegelwerk. “Iedere ruimte heeft een eigen identiteit gekregen”, vertellen de opdrachtgevers hierover. “Hierdoor blijft achter elke deur een verrassing schuilen.” Zo is de luxe gastenkamer uitgevoerd met een prachtige staldeur van donkerkleurig barnwood en is de en suite badkamer verrijkt met groene tegels in visgraatmotief.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten, geschreven voor magazine nr.2 2021
Fotografie: Jurrit van der Waal

___
Wil je meer zien van Bouwbedrijf van Leent?