Landelijke Villa, Van Dinther Bouwbedrijf, Gevelbekleding, Eyecatcher, zwembad,

  • Van Dinther Bouwbedrijf
  • Runstraat 65
  • 5374 AB Schaijk

Landelijke villa met natuurlijke elementen | Van Dinther Bouwbedrijf

Deze riante villa is ontworpen door LA Architecten uit Veghel. Er is gewerkt met veel verschillende elementen, zo heb je een prachtig rieten dak, gestukadoorde wanden en grote glazen raampartijen.  Al deze onderdelen komen samen in het goed doordachte ontwerp van deze landelijke villa. Van Dinther Bouwbedrijf kreeg de opdracht om het ontwerp realiteit te maken.

Overdekt terras

Deze landelijke villa heeft verschillende functies. Zo kun je in de zomer lekker zwemmen in het riante zwembad en in de late avonden gezellig op het terras zitten. Niet alleen in de zomer kun je lekker genieten van de tuin, maar ook op de dagen dat het weer wat minder is. Dit komt omdat er een overdekt terras is gerealiseerd. Het overdekte terras brengt dus vele voordelen met zich mee.

Landelijke Villa, Van Dinther Bouwbedrijf, Gevelbekleding, Eyecatcher, zwembad,

Prachtige gevelbekleding

De villa is ontworpen met een grote rieten kap die ervoor zorgt dat het huis één geheel wordt. De grote transparante gevelvlakken zorgen voor een verbinding met de natuur. Niet alleen buiten, maar ook binnen is er gewerkt met verschillende gevelbekleding.  Zo zie je bij de trappenhal een volledig betegelde donkere muur. Dit resulteert in een mooi contrasterend effect met de witte muren. Deze betegelde donkere muur zie je terug komen in de keuken en op het overdekte terras. Door deze muur door te laten lopen naar buiten, maak je de ruimte als het ware groter en betrek je binnen en buiten met elkaar.

Eyecatcher in de gang

Binnen in de landelijke villa zie je veel elementen terug komen die je aan de buitenkant van de villa ook ziet. Voorbeelden van de terugkerende elementen zijn de glazen balustrade naast de trap en de stalen trapleuning. Deze materiaalkeuze brengt rust en eenheid in de woning. De sereniteit wordt enigszins onderbroken door een bijzondere hanglamp. De lamp is de echte eyecather in de ruimte en tilt de entree naar een hoger niveau.

Tekst: Van Dinther Bouwbedrijf
Fotografie: Van Dinther Bouwbedrijf

____


Landelijke Villa, Van Dinther Bouwbedrijf, Gevelbekleding, Eyecatcher, zwembad,

Meer projecten zien van Van Dinther Bouwbedrijf?