Landelijke villa met ultraluxe badkamer

Antonissen interieurbouw

Zeven jaar geleden deden de bewoners van deze villa hun aankoop, vijf en drie jaar terug voerden ze omvangrijke verbouwingen uit. Ook voor de aanschaf van sommige meubelen en decoratiestukken namen ze hun tijd, maar het resultaat van al die weloverwogen beslissingen is een woning die ze nooit meer zullen verlaten. In een mix van stijlen en inspiraties creëerden ze hun definitieve thuis, ver van de straat en van de buitenwereld. Vooral de luxe badkamer is een kijkje waard, want de donkere setting doet heel intiem aan.


Bungalow

luxe badkamer, verbouwen, landelijke villa, the art of living

Alle leveranciers van de bungalow

Omringd door bomen en bosvijver

Wie vanaf de poort het kronkelende tuinpad oploopt, is geneigd het dak van de garages voor dat van een bungalow aan te zien. Het werkelijke huis ligt echter nog tientallen meters daarachter, verscholen achter struiken, bomen en een enorme bosvijver. Het pad helt licht omhoog en die glooiing zet zich voort in de woning zelf, waar het voorste deel van de woonkamer lager ligt dan de rest van het interieur. De oorspronkelijke eigenaar heeft ooit vele kubieke meters aarde aan het perceel toegevoegd. Het resultaat van die ophoging draagt bij aan de sfeer. Wie op het terras aan de keuken plaatsneemt waant zich niet in Brabant. Dit prachtige, visueel volledig omsloten terrein lijkt zich eerder ergens in Zuid-Europa te bevinden.


Hotelgevoel

Grondige verbouwing

“Ik wilde doelbewust het hotelgevoel creëren,” geeft de bewoonster toe. “Mijn man en ik hebben hier lang naar toe gewerkt. We begonnen ooit met een rijtjeshuis, kochten toen een twee onder een kap en verbeterden zo geleidelijk onze woonsituatie. Toen dit huis te koop kwam staan, zijn we gaan kijken en hebben we geconstateerd dat het absoluut niet onze smaak was. Maar we wisten dat we er iets heel moois van konden maken. Alleen, ook daar zouden we onze tijd voor moeten nemen. We trokken erin en hebben eerst nog twee jaar op een gedateerde marmeren vloeren gewoond, maar toen zijn we grondig van start gegaan.”

“Ik wilde doelbewust het hotelgevoel creëren.”


Benedenverdieping

luxe badkamer, verbouwen, landelijke villa, the art of living

Alle leveranciers van de benedenverdieping

Kunst

Xi Art

Servies

Interhal Holding

Interieur architect

Artistiek BV

Vloeren

Cibo Vloeren

Kroonluchter

Maroeska Metz

Stalendeuren

Tim Rvs Design

Veel bijbouw

Alles werd gestript, van onder tot boven. Er werd ook veel bijgebouwd: een complete masterbedroom op de begane grond en een overkapping aan de achterzijde. Maar er waren ook elementen die juist behouden bleven en een opwaardering kregen, zoals een glas-in-loodraam dat de vier seizoenen voorstelt. “We hebben het uit de sponningen gehaald en naar Polen laten brengen om er dubbel glas van te laten maken,” zegt de bewoonster. “In heel de woning hebben we dubbel glas laten aanbrengen en isolatie, maar zonnepanelen hebben we (voorlopig) aan ons voorbij laten gaan.”


Bovenverdieping

luxe badkamer, verbouwen, landelijke villa, the art of living

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Badkamerkranen

Hotbath

Interieurbouw

Antonissen interieurbouw

Met het oog op de lange termijn

De eerste verdieping bevat enkele slaapkamers, voor de uithuizige kinderen en de logés, maar alle woonfuncties zijn op de begane grond geconcentreerd. Dat is met het oog op de lange termijn gebeurd. Hoewel de bewoners nu nog van middelbare leeftijd zijn willen ze ook als hoogbejaarden in deze villa kunnen blijven. Alle deuropeningen zijn daarom verbreed en in de tuin zijn nergens treden. In de douchecel van de prachtige luxe badkamer is in de mozaïekmuur reeds een plek geïntegreerd om zittend te douchen. Maar één blik op het ruime terrassen, het zwembad, de jacuzzi, de terrassen en de vele andere accessoires voor een geslaagd tuinfeest maakt duidelijk dat een leven met assistentie nu nog verre toekomstmuziek is. Zelfs vanuit de masterbedroom is er direct toegang tot een comfortabel terras, voor een drankje ’s avonds laat of een ontbijt in de morgen.


Exterieur en tuin

luxe badkamer, verbouwen, landelijke villa, the art of living

Alle leveranciers van het exterieur en tuin

Zwembad

Bouwman Zwembaden

Betontegels

Schellevis Beton

Forse investering

Zowel de prachtige keuken als de huiskamer zijn niet alleen het resultaat van een grondige verbouwing maar ook van een forse investering in bijzondere meubelen en verlichting. De afzuigkap is bijvoorbeeld geïntegreerd in een lamp, bepaald geen alledaags item voor veel huishoudens. De combinatie van natuursteen in de vloer en het aanrechtblad met zwartgekleurd en lichtgekleurd hout in de keukenmeubelen geeft een chique uitstraling en tegelijk een warme sfeer. De stoelen die om het kookeiland zijn geplaatst vertellen een verhaal van talloze gezellige maaltijden en borreluren en natuurlijk is ook hier weer een directe toegang tot een tuinterras. Ook de luxe badkamer laat zien dat je wellicht kan verbouwen in fases, maar dat nergens op bezuinigd is.

Editor: Media team

Datum: 13-12-2021

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Jeroen Kuypers geschreven voor magazine nr.5 2021

Fotografie: Hans Gorter