Slider2kkerland_Waterlelie1-7
Slider3kkerland_Waterlelie1-7
Slider1kkerland_Waterlelie1-12
previous arrow
next arrow

Landelijke woonstijl | Brand | BBA Architecten

Op deze unieke locatie wisten de bewoners met een aantal particulieren een stukje grond weten te bemachtigen. Brand BBA Architecten kreeg de opdracht om een droomhuis in landelijke woonstijl te bouwen. Het resultaat, een prachtige woning die van alle gemakken is voorzien en een lust is voor het oog. 

Villa bouwen

De wensen van de bewoners waren direct al heel helder. De woning moest een landelijke woonstijl krijgen met uitzicht over de karakteristieke weilanden en plaats bieden aan een gezin met vier kinderen. Brand BBA Architecten ontwierp een type woning die hier helemaal op aansloot én naadloos zou passen in deze omgeving. Echter, een dergelijke rietgedekte villa was hier nog niet eerder gebouwd. Het kostte de architecten echter niet zo veel moeite om van instanties als de welstand, het waterschap en de gemeente een akkoord te krijgen. “Brand BBA Architecten werkt veel in deze regio, dus de instanties kennen onze werkwijze. Dat heeft wel geholpen in hun besluitvorming.”

Landelijke woonstijl, Brand BBA, The art of living

De keramische tegels op de begane grond zijn een imitatie van Belgisch hardsteen. Ze werden geleverd en gelegd door KROON Vloeren.

Landelijke woonstijl, Brand BBA, The art of living

De vouw- en hanggordijnen zijn afkomstig van WoonDecorGouda.

De overloop zweeft als het ware boven de open entree. De architectuur en de inrichting binnen en buiten: het straalt allemaal een landelijke uitstraling uit.

Grote woonkeuken

Vanuit de ruime entree lopen we direct naar het hart van de woning: de woonkeuken. De gehele begane grond is voorzien van een donkergrijze getrommelde hardstenen vloer. Aan de rechterzijde bevinden zich respectievelijk de speelkamer voor de kinderen en de garage met toegang tot de ondergelegen bergruimte. Aan de linkerzijde is de royale living gesitueerd. Vanuit deze living en vanuit de woonkeuken heb je een magnifiek uitzicht over de achtertuin en de weilanden. We vervolgen onze weg naar boven, waar zich op de eerste etage de master bedroom, de badkamer en de kinderkamers bevinden. Op de zolder is er nog een wasruimte, een berging en een werkkamer gerealiseerd.

Landelijke woonstijl, Brand BBA, The art of living

Deze mooie en gezellig woonkeuken werd gerealiseerd door Huisman Keukens & Sanitair.


“De woning moest een landelijke uitstraling krijgen met uitzicht over de karakteristieke weilanden”


Landelijke woonstijl, Brand BBA, The art of living

Het fornuis is multifunctioneel met meerdere oven- en grillfuncties met vernuftige technieken.

Landelijke woonstijl

Alle ruimtes zijn ingericht in de landelijke woonstijl; helemaal in lijn met de architectuur van het huis en de locatie ervan. De bewoners geven aan dat zij vanaf het allereerste begin al wisten hoe het interieur eruit moest zien. Het aankleden van de woning kostte niet heel veel tijd. “Ik heb maar een paar winkels bezocht voor de meubelen, de gordijnen en bijvoorbeeld het deurbeslag. De klassieke kroonluchters nam ik mee vanuit ons vorige huis; ze passen hier eigenlijk net zo goed.” Ook buiten is deze landelijke woonstijl consequent doorgevoerd. Brand BBA Architecten werd voor het exterieur van de woning geïnspireerd door de architectuur in de omgeving. De authentieke schuren met hun luiken, rieten daken, houten details en potdekselwerk vormden samen met het karakteristieke voegwerk de basis voor de uitstraling aan de buitenzijde.

Landelijke woonstijl, Brand BBA, The art of living

Ook leverde Huisman Keukens & Sanitair de badkamer. De badkamer kranen zijn van het merk Grobe.

Al het maatwerkmeubilair in de tv-kamer, de slaapkamers, de badkamer en op zolder werd gemaakt door GerbendenOuden Interieurbouw.

Deze Loungebank werd op maat gemaakt door DutchWood.

Tuinontwerp

Tuinarchitect Suzanne Klok en hoveniersbedrijf Manfred Verhoeven uit Nieuw-Lekkerland vulden dat aan met een passend tuinontwerp. De bewoners zorgden vervolgens zelf voor passend tuinmeubilair. “Vanaf het overdekte terras kunnen we heerlijk genieten van onze tuin en het uitzicht over de weilanden. Fietsers en wandelaars hier aan het water, horen we vaak zeggen: wat wonen deze mensen mooi! En zo is het.”

Tot slot geeft Brand BBA Architecten aan: “Het bouwen van een eigen huis is leerzaam, soms zwaar maar vooral ook heel bevredigend. Met zoveel betrokkenheid vanuit jezelf, voelt je nieuwe woning ook zoveel meer van jezelf.

 

Tekst: Macha Ekkel
Fotografie: Jurrit van der Waal 

___

Brand BBA Architecten

___

Meer projecten van Brand BBA Architecten zien?