Landelijke woonvilla met een moderne touch

RvdDG

In Drenthe staat deze fantastische nieuwbouw woonvilla. Om zijn omgeving eer aan te doen kreeg de woning een landelijke uitstraling, maar dan wel met een moderne touch. Met dit uitgangspunt in gedachten koos RvdDG ervoor om oude materialen, zoals natuursteen, op een nieuwe manier in de villa te verwerken. Hierdoor kon een woning ontstaan met een uniek karakter, dat van alle hedendaagse gemakken is voorzien. De opdrachtgever wilde dat het huis een monument zou worden dat, wanneer je het dorp binnenkomt, direct zou opvallen. Deze wens is dan ook zeker uitgekomen. 

Natuursteen, nieuwbouw, RvdDG

Het oude en het nieuwe 

De woonvilla is dus een combinatie van het oude en het nieuwe. Je kunt dit direct zien aan de traditionele eiken constructie die in een modern jasje werd gegoten. Daarnaast werd het rieten dak gecombineerd met een aluminium nok en werd de gevel op strakke wijze opgebouwd met natuursteen metselwerk. Lichtdoorlatend beton zorgt voor een silhouetwerking en maakt het daardoor mogelijk voor licht om de woning op subtiele manier te betreden. De materialen die werden gebruikt zijn bij iedereen bekend, maar de manier waarop ze worden toegepast is erg innovatief.  

Het interieur 

De entree van deze woning ligt diep in de met natuursteen beklede gevel, waardoor je als het ware naar binnen getrokken wordt. Eenmaal binnen zullen een ruime vide en lange zichtlijnen direct opvallen. Hierdoor wordt de aandacht meteen naar het achterliggende terrein getrokken. Verder is er ruimte voor een slaapkamer met badkamer, een keuken, bijkeuken, eettafel en een woonkamer met schitterend uitzicht over de tuin. De verdieping kun je betreden middels een luxe lift en eenmaal boven bevindt zich er nog een kantoor met toilet.  

Meer informatie over RvdDG 

RvdDG heeft werkelijk over alles nagedacht en daardoor kon een interessant concept werkelijkheid worden. Tijdens het ontwerpen nam het bedrijf de wensen en eisen van de opdrachtgever mee zodat de woning voor hen als een thuis aan zal voelen. Binnen de woonvilla klopt alles waardoor de woning aan gaat sluiten bij de leefstijl van zijn bewoners. Het is een totaalbeleving!  

Editor: Media team

Datum: 12-09-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: RvdDG