SLider2
Slider4
Slider5
previous arrow
next arrow

Landhuis met internationale allure

Samenspel van een geweldige woning en een perfecte integratie in het prachtige landschap

Een kavel met een bouwval erop was het beginpunt voor Kabaz en de opdrachtgevers. Maar wel op een perceel in een mooi stuk bos met oude, waardevolle bomen. Gekeken werd naar de beste locatie ten opzichte van de zon, maar het samenspel van de geweldige woning en een perfecte inbedding in het prachtige landschap bepaalde het succes.

Een woning in landhuisstijl was een wens van de bewoners. Deze wordt getypeerd door de gestucte gevel en het rieten dak, gerealiseerd door Van Wincoop rietdekkers, en past perfect in het plaatje. “De gevel heeft een gelaagde opbouw, iets dat onze stijl kenmerkt”, vertelt architect André de Vos. “In de grond zie je lagen van grondsoorten. Dit hebben we nagebootst in de gevel. Startend met een plint van donker metselwerk, vervolgens afwisselend stucwerk en een laag hardsteen, dan een laag potdekseldelen en uiteindelijk het rieten dak.”

Zichtlijnen
De opdrachtgevers ambieerden een imponerende hal. Bij binnenkomst blijkt dat Kabaz daarom voor twee symmetrische trappen koos. “Er is veel bergruimte verwerkt in de woning, zo ook in één van de trappen”, vertelt André. Duidelijk is ook dat er rekening is gehouden met zichtlijnen. “Wij willen dat een woning warm om je heen zit. Door de zichtlijnen te waarborgen, behoudt de bewoner overzicht en voelt een woning niet te groot aan.”


De doorzichthaard creëert wederom een zichtlijn en dus een verbintenis met de aangrenzende ruimte


Domotica
B&G Audio Video Domotica, Velegro en Stanley Security hebben het landhuis volledig voorzien van een domoticasysteem, waarmee klimaat, verlichting, screens, gordijnen en audio en video kunnen worden aangestuurd, middels verschillende bedieningspanelen en touchscreens.

Hart van het huis
De woonkeuken met eiland, eetbar en doorzichthaard van Jos Harm vormt samen met de speciale morning room het hart van de woning. De keuken is op maat en handgemaakt door Kabaz, iets dat ze vaker realiseren voor opdrachtgevers. De nadruk lag dit keer op het maken van grote lades. Het materiaal van de maatkasten komt in de gehele woning terug, zoals bij kasten in het gastenappartement, bij de garderobe, in het kantoor en de nissen in de woonkamer. Dit zorgt voor rust in het ontwerp. Het marmer in de keuken is in verstek gemaakt. De keuken bevat verder een living, iets dat de leefbaarheid van deze ruimte onderstreept.

De morning room is een zitkamer grenzend aan de keuken, met mooi uitzicht over het terras en het zwembad van Stork Zwembaden. “De doorzichthaard creëert wederom een zichtlijn en dus een verbintenis met de aangrenzende ruimte”, aldus André.


“De keuken bevat een living, iets dat de leefbaarheid van deze ruimte onderstreept”


Souterrain
Niet alleen het gastenappartement en de parkeergarage bevinden zich in en onder het bijgebouw, ook een wijnkelder, homecinema, veel bergruimte en een verdiept terras maken het prachtige plaatje compleet. Het souterrain is middels een bijkeuken gekoppeld aan het hoofdgebouw en maar liefst 3,8 meter hoog.

Tuinarchitect Wim Verzantvoort
Wim bedacht de sprookjesachtige tuin en een creatieve oplossing voor de oprit van de garage. “In plaats van de betonnen keerwand zo te laten, koos ik voor het opstapelen van stukken boomstammen van Acaciahout. Dit creëert een stoere oprit met een natuurlijke uitstraling, passend in de omgeving. Dit is mede gerealiseerd door het vakmanschap van Meker Tuinen, een partij die flexibel genoeg is aanpassingen gedurende het realisatieproces door te voeren”, concludeert Wim.

Mondaine uitstraling
Een comfortabel landhuis is het zeker, maar de door de opdrachtgevers gewenste mondaine uitstraling is overal in het exterieur en interieur terug te zien. Het design, met een knipoog naar de Eric Kuster Metropolitan uitstraling, en de beoogde comfort zijn perfect in samenspel gebracht.

 

Fotografie: ©Kabaz architectenbureau

 

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: