Landhuis, Jaren '30 woning, Villa, Villa met zwembad, Zwembad, luxueuze villa, Marcel de Ruiter
Landhuis, Jaren '30 woning, Villa, Villa met zwembad, Zwembad, luxueuze villa, Marcel de Ruiter
Landhuis, Jaren '30 woning, Villa, Villa met zwembad, Zwembad, luxueuze villa, Marcel de Ruiter
previous arrow
next arrow
Slider

Jaren ’30 landhuis | Marcel de Ruiter

Verhuizen of verbouwen? Het is een vraag waar ook de bewoners van een jaren ’30 woning voor kwamen te staan. Het zeer karakteristieke landhuis uit 1939 voldeed niet meer aan hun eisen. Ze wilden heel graag een ruime keuken en meer dan twee slaapkamers. Hun landhuis ligt echter zo centraal en heeft zo’n authentieke uitstraling dat ze hier eigenlijk niet weg wilden. Het bouwteam van architect Marcel de Ruiter en aannemer Jansen en van Ralen zorgden voor een oplossing.

Landhuis, Jaren '30 woning, Villa, Villa met zwembad, Zwembad, luxueuze villa, Marcel de Ruiter

De toegangspoort werd geleverd en geplaatst door DJS Hekwerken & Toegangstechniek

Karakteristieke woning

Het oorspronkelijke landhuis bleef staan, maar de buitenmuren werden geïsoleerd, binnenmuren werden uitgebroken en alles werd opnieuw ingericht. Ook buiten werd alles vernieuwd: de bestrating, het zwembad, alles eromheen. De aanbouw die aan de achterzijde werd geplaatst, past precies bij de stijl van de oude woning. “We wilden een aanbouw plaatsen die er niet als een totaal apart gedeelte uitzag. De kap is bijvoorbeeld helemaal gestript en toen volledig vernieuwd, zodat het één kap gebleven is en toch heeft de nieuwbouw een eigen karakter gekregen met veel lichtinval”, vertelt Marcel. De authentieke elementen die de bewoners zo mooi vonden, bleven behouden.

Landhuis, Marcel de Ruiter, Interieur, Strak interieur, Stalen deuren, Stalen deur, Open haard, Stenen vloer, sfeervol interieur

AL13 Architectural Facades leverde de stalen deuren en aluminium kozijnen.

Dit zitje naast de keuken werd door de bewoners zelf ontworpen. Extra warmte wordt letterlijk en figuurlijk verkregen met de houthaard.

Volledig stabiel

De keuken was een aparte ruimte in huis, maar de bewoners koken graag. Met die wens voor een woonkeuken is alles begonnen. Vervolgens kozen ze ervoor om ook de bijkeuken en kelder te vergroten en werd alles verbouwd. Voor de daadwerkelijke verbouwing kon beginnen, moest het huis eerst volledig gestabiliseerd worden met palen, omdat het was verzakt. In delen werd de woning opgevijzeld, want dat moet voorzichtig gebeuren, stukje bij beetje. Toen de woning volledig stabiel lag, kon de verbouwing beginnen.

Landhuis, Marcel de Ruiter, Interieur, Strak interieur, Stalen deuren, Stalen deur, Open haard, Stenen vloer, sfeervol interieur

De keuken is de belangrijkste ruimte in de woning. Hij werd gemaakt door Tieleman Keukens. De leren wand waar de tv aan hangt, werd bekleed door Alphenberg.


‘‘De ruimte waar verreweg het meeste gebruik van wordt gemaakt, is de keuken’’


Ruime leefkeuken

De ruimte waar verreweg het meeste gebruik van wordt gemaakt, is de keuken. Deze is ruim en stoer. Aan de zijkant van de keuken zijn stalen schuifdeuren verwerkt, zodat de bijkeuken één geheel kan vormen met de keuken of juist een apart gedeelte. In een hoekje is de trap naar de nieuwe kelder weggewerkt, waar we een kantoorruimte vinden.

Landhuis, Marcel de Ruiter, Interieur, Strak interieur, Stalen deuren, Stalen deur, Open haard, Stenen vloer, sfeervol interieur

Direct koud, warm of zelfs kokend water met deze Quooker Flex.

Woonkamer als loungegedeelte

Het interieur bepaalden de bewoners zelf. Er kwam nieuw meubilair en in de woonkamer werd een grote boekenkast op maat gemaakt door de aannemer. De woonkamer was voorheen een kleine ruimte met nog een kamertje ernaast. De tussenmuur werd uitgebroken en nu is het een heerlijk loungegedeelte met een ruime bank, tv en piano.

Landhuis, Marcel de Ruiter, Interieur, Strak interieur, Stalen deuren, Stalen deur, Open haard, Stenen vloer, sfeervol interieur

Royal Shadow leverde de shutters van het merk Blend Window Fashion, plaatste de traplopers en zorgde voor de vloerbedekking en het behang van Elitis.

Bovenverdieping

Op de eerste verdieping vinden we de slaap- en badkamers van de ouders en de dochter. De ouders hebben een badkamer met een ruim balkon. Een vrijstaand bad, inloopdouche en sauna maken het geheel compleet. Daarnaast hebben ze een inloopkast met erachter de strijkkamer. De logeerkamer bevindt zich op de zolder, apart van de warmtepomp, die weggewerkt is in een kast.

Landhuis, Marcel de Ruiter, Interieur, Strak interieur, Stalen deuren, Stalen deur, Open haard, Stenen vloer, sfeervol interieur

De schutters zijn van het merk Blend® Window Fashion.

De KELLER minimal windows® schuifpui is een realisatie van Kumasol. Deze schuifpui met extreem slanke profielen geeft een vrijwel onbelemmerd zicht op de prachtige omgeving.

Landhuis, Marcel de Ruiter, Interieur, Strak interieur, Stalen deuren, Stalen deur, Open haard, Stenen vloer, sfeervol interieur

De designsauna werd op maat gemaakt door VSB Wellness.

Het bad en de waskommen zijn van Tortu World. In de badkamer wordt gebruik gemaakt van Hotbath kranen.

Perfect landhuis

“Door de verbouwing is heel veel ruimte bijgekomen”, vertelt de bewoonster. Ze heeft geen seconde spijt gehad van de verbouwing. “Onze eerste gedachte was om te verhuizen of alles nieuw te bouwen. Maar dat is zonde, want die authentieke elementen krijg je nooit meer terug. Nu hebben we een heerlijk huis met een centrale ligging, met een zwembad en een dierenverblijf. We zijn blij dat we niet zijn weggegaan.”

Landhuis, Jaren '30 woning, Villa, Villa met zwembad, Zwembad, luxueuze villa, Marcel de Ruiter

De tuin werd zowel ontworpen als aangelegd door Hoveniersbedrijf van Rosmalen. Het zwembad is afkomstig van Bos Zwembaden. Ernaast staat een JEE-O buitendouche.

 

Tekst: Desiree Pennings
Fotografie: Jurrit van der Waal

____

Meer projecten bekijken van Marcel de Ruiter?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media