slider4
slider2
slider1
previous arrow
next arrow

Landhuis met hedendaagse touch | Marco Daverveld

Brabant is een bezienswaardigheid rijker

Het mooiste huis bouw jezelf. De huiseigenaren zijn de samenwerking aangegaan met architect Stan van Houtum. Van Houtum, die bekend staat om zijn onderscheidende architectuur met oog voor mens en omgeving, schetste een ruimtelijk opgezet landhuis. Interieurarchitect Marco Daverveld trok de inspirerende lijn door en er ontstond een prachtig landhuis. 

Het project Ruimte voor Ruimte in Brabant is een groot succes. Agrariërs kunnen hun landbouwgrond en/of stallen tegen een redelijk bedrag verkopen. Daardoor kunnen er vervolgens ruime bouwkavels voor ‘recessie-proof’ prijzen in de markt worden aangeboden. Bewoners: “We kregen de kans in het buitengebied van onze woonplaats toen er vier ruimtes voor ruimte kavels vrij kwamen. De kavels waren ruim en gaven ons ook de mogelijkheid om een huis te bouwen met een inhoud van 750 m3.”

De aanpak van architect Stan van Houtum

“Voor mij is het altijd heel belangrijk een goed beeld te vormen. Hoe steken de mensen in elkaar en wat willen ze! Je hebt uitgesproken maar ook onuitgesproken wensen. Mijn streven is om beide boven tafel te krijgen”, vertelt Stan van Houtum.

Bij het Brabantse ondernemerspaar lukte dat prima. Van Houtum: “Ze hadden een helder beeld, wilden graag een ruimtelijke opzet met hoge ruimtes, maar vooral óók een persoonlijk huis. Het gezinsleven met hun twee kinderen staat namelijk centraal. Daarom moesten de ruimtes visueel met elkaar in contact staan. En heeft de keuken een centrale plek in het landhuis gekregen.

The Art of Living, Exclusief wonen, Marco Daverveld Interieur designer, leefkeuken, keuken, tafel, design, interieur, gordijnen, luxe, tegelvloer, klassiek

Klomp Keukens en Interieurbouw realiseerde de keuken, kasten en lambrisering.

De twee woonkamers worden van elkaar gescheiden door een wand die aan beide zijden met een schuifdeur kan worden geopend. De openingen zorgen er voor dat er te allen tijde visueel contact gelegd kan worden tussen de ruimtes, een oplossing van Marco Daverveld.

The Art of Living, Exclusief wonen, Marco Daverveld Interieur designer, woonkamer, gordijnen, televisie, bank, meubilair, modern, banken, zwart


 “Om uit al dat moois de juiste keuzes te maken is vaak lastig voor bewoners, daar creëer ik eenheid en stijlvastheid in”


The Art of Living, Exclusief wonen, Marco Daverveld Interieur designer, badkamer, spiegel, bad, design, sanitair, tegelvloer, modern

Meteen een klik
Marco Daverveld is in de loop der jaren uitgegroeid tot een begrip, zeker in het Brabantse land. Zijn ontwerpen kun je doorgaans typeren als strak en modern.  “Mijn klanten hebben een soort gemeenschappelijk kenmerk: ze weten wat ze mooi vinden. Maar om uit al dat moois de juiste keuzes te maken is vaak lastiger.” “Met Marco en Stan hadden we meteen een klik”, zeggen de bewoners. Met bewondering in de stem zegt de landhuis eigenaar: “Marco & Stan begrepen meteen wat we wilden, ongelooflijk knap hoe onze wensen zijn vervuld.”

De schitterende tuin is aangelegd door Hoveniersbedrijf Geert Verdijk.

Een eigen identiteit
Van de multifunctionele kelder tot het prachtige rieten dak gaan heldere structuur, stijlvolle klasse en eigen identiteit hand in hand. We zouden achteraf gezien ook niks willen veranderen”, zegt de familie. “Dit is écht de droomwoning geworden die ons voor ogen stond. We zijn hier bijzonder gelukkig.”

 

Tekst: webredactie
Fotografie: Dré Wouters

 

Meer projecten van Marco Daverveld bekijken? 

___