Slider1
Slider2
Slider3
previous arrow
next arrow

Indrukwekkend landhuis met drie woonlagen | Ron Stappenbelt

Een kelder om van te dromen

In West-Friesland aan de voet van de monumentale West-Friese Omringdijk, verbouwde en restylede Ron Stappenbelt recentelijk de kelder en begane grond van een indrukwekkend landhuis met drie woonlagen. De geslaagde verbouwing en de prettige samenwerking tussen interieurontwerper en bewoners resulteerden in een luxueuze kelder en een harmonieus ingerichte keuken en woonkamer.

Een jaar geleden hakten de bewoners de knoop door en besloten om een lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan: het verbouwen van de kelder. “Dat doe je niet zomaar want er komt nogal wat bij kijken. Denk aan licht, lucht, vochtigheid en leidingen die overal lopen. Daar heb je een vakkundige, professionele interieurontwerper bij nodig die weet waar hij het over heeft”, vertelt de bewoonster.

Ze besloten Ron Stappenbelt in te schakelen, die meteen alles in maatvoering uittekende. “Ik werk met 3D-tekeningen waardoor alles in één oogopslag inzichtelijk en duidelijk is. De kleuren van de muren, de materialen, de lichtinval, de kasten, de vloeren. Bovendien zijn deze tekeningen voor vakmensen die het ontwerp moeten uitvoeren gemakkelijk te lezen en te interpreteren. Door in het begin van het proces vragen en mogelijke problemen op te lossen, ondervang je vertraging en oponthoud later in de verbouwing.”

RON Stappenbelt is verantwoordelijk voor het interieurontwerp van deze villa.

W&M is de ontwerper van de prachtige houten meubels.

Huiselijke kelder
Ron heeft in de kelder een slaap-, en badkamer gebouwd, een inloopkast, een douche, een was- en installatieruimte en een gastenverblijf met eigen toilet. Als je twee brede eikenhouten trappen afdaalt, kom je in de master bedroom. De temperatuur is aangenaam en constant door de luchtverwarming. Op de grond ligt een warme, houtlook pvc-vloer. Niets doet vermoeden dat je hier in een kelder staat. Buizen en leidingen zijn weggewerkt in het plafond waar slim geplaatste verlichting een mooie lichtlijn vormt en hoogte suggereert.

De slaapfabriek heeft het luxe bed verzorgd.


“Niets doet vermoeden dat je hier in een kelder staat”


De moderne badkamer is mede mogelijk gemaakt door JEE-O.

Wellness badkamer
Een van de kroonjuwelen van de kelder is het ovale, mat-witte vrijstaande bad gemaakt van Quartz. Het materiaal is niet poreus en is bestand tegen vlekken en chemische stoffen. Door de gesloten poriën is het goed te reinigen en daardoor zeer hygiënisch. De kranen uit de serie Pure zijn een kunstzinnige vertaling van afgesneden bamboe-stammen. De royale wellness-douche heeft een rainshower en een voorgevormde zitbank en is betegeld met prachtig Italiaans glasmozaïek. De tegels op de vloer in de badkamer zijn gemaakt van natuurgetrouwe leisteen dat onderhoudsvrij is.

De grote landelijke tuin is ingericht met een loungeset.

Sfeervol en licht
Ook de begane grond kreeg een make-over. Hier is de vloer, de verlichting, de raamdecoratie en de woonkamer aangepakt en van de slaapkamer is een kantoor gemaakt dat geïntegreerd is in de huiskamer. De begane grond is sfeervol en licht. Er is gebruik gemaakt van veel natuurlijke materialen en warme kleuren. Het kleurgebruik wordt overal consequent doorgevoerd. In verband met de honden hebben de bewoners gekozen voor een antibacterieel, keramisch parket. Een stalen schuifpui scheidt de hal van de woonkamer. De met natuursteen belegde tunnelhaard vormt een vanzelfsprekende afscheiding tussen kantoor en woonkamer. Het kantoor heeft veel op maat gemaakte kastruimtes. De ‘wooden blinds’ die overal voor de ramen zitten, laten mooi gefilterd zonlicht binnen.

“Het resultaat mag gezien worden. We zijn er heel blij mee. Het begint al als ik de dijk afrij en ons huis zie liggen. Dan denk ik: ‘Wat een geluk dat ik in zo’n prachtig huis mag wonen’”, aldus de bewoonster.

Fotografie: Jurrit van der Waal

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: 

  • Vloer begane grond, vloer- en wandtegels in badkamer, Mega Tegels Badkamers Vloeren
    Den Helder | www.megategel.nl
  • Raamdecoratie, Indivipro
    Enter
| www.indivipro.nl