Langdurige droogte | Royal Grass

Afgelopen zomer is het groen in Nederland gemiddeld met maar liefst zeventien procent gedaald door langdurige droogte. Dit houdt dus in dat het in sommige delen van het land zelfs meer is afgenomen. Kunstgras kan hier een perfecte oplossing voor zijn, zo blijft het groene karakter van Nederland behouden.

Minder regen en warmer

Het is inmiddels wel duidelijk dat het droger en warmer wordt in Europa. De bekende, lange periode van droogte van het afgelopen jaar in Nederland zorgde ervoor dat er strenge regels zijn voor het watergebruik. Daarom is het op veel plekken niet meer toegestaan om te irrigeren.

Gras sterft af door droogte

De Wageningen Universiteit houdt via satellietbeelden bij hoe groen het landschap in Nederland is. Hieruit kan geconcludeerd worden dat, na vier weken droogte van het afgelopen jaar, de situatie in Zeeland het meest was verslechterd. Dit was in juli 37 procent minder groen dan normaal. Gebieden met zandgrond hebben er het meeste last van, hier is het gras echt aan het afsterven.

Groen verhoogt welzijn

Er zijn een heel aantal gevolgen van een minder groene leefomgeving. Het eerste gevolg is dat het groen ervoor zorgt dat mensen gelukkiger zijn en zich veiliger voelen. Daarnaast is het zelfs zo dat de waarde van onroerend goed stijgt als de tuin groen oogt. Voor een groene omgeving maken de meeste tuinen gebruik van natuurgras. Het blijkt dat dit niet nodig is, omdat het de kleur groen is wat zorgt voor het gevoel van welzijn. Wanneer het natuurgras niet genoeg water krijgt of de warmte het gras aantast, wordt het dor. Als het gras een groot deel van de tuin beslaat, heeft dit een enorme impact op de groene kleur van de gehele tuin. Gras kan tevens niet het water uit de grond halen, wat dieper gelegen is. Dit omdat het relatief korte wortels heeft.

Tuin ook groen bij langdurige droogte

Omdat warmte en gebrek aan water ervoor zorgen dat het gras aantast, is kunstgras het perfecte alternatief. De tuin heeft met kunstgras geen water nodig om groen te blijven. Daarnaast wordt de bodem onder het gazon ook beschermt door de grasmat.

Groen onder de meest extreme weersomstandigheden

Het gras is ten alle tijde groen, zelfs onder de meest extreme weersomstandigheden. Kunstgras droogt ook snel op, waardoor het niet drassig of modderig wordt. Bij hevige regenbuien zakt het overtollige water de grond in. Tevens zorgt het kunstgras voor een waardestijging van de woning.

Het kunstgras van Royal Grass is van topkwaliteit. Het heeft minimale onderhoud nodig, een jarenlange levensduur en het is nauwelijks van echt gras te onderscheiden.

 

__

Tekst: Royal Grass
Fotografie: Royal Grass

 

Kwaliteit kunstgras, Royal Grass, Innovatie, kunstgras, natuurlijk, kwaliteit

 

Meer projecten bekijken van Royal Grass?

 


Kwaliteit kunstgras, Royal Grass, Innovatie, kunstgras, natuurlijk, kwaliteit

Royal Grass


“Stevig, duurzaam en natuurlijk kunstgras van de hoogste kwaliteit.”

__
Meer informatie over Royal Grass?