Last van uw voeten? Met deze tips ontlast u uw voeten

Dit moet u doen als u last heeft van uw voeten

Heeft u last van uw voeten? Wanneer u last heeft van uw voeten, is dat geen pretje. Lopen gaat moeilijker en misschien vraag u uzelf af hoe u uw voeten het beste kunt verzorgen. Speciale schoenen zoals verbandschoenen kunnen helpen om de pijn te verlichten, maar er zijn zeker nog andere dingen die u kunt doen om uw voeten te ontlasten. In dit blog geven wij u tips hiervoor. Lees snel verder.

Draag verbandschoenen

Verbandschoenen dragen kan helpen om de pijn aan uw voeten te verminderen. Verbandschoenen zijn ook wel schoenen die helemaal open te vouwen zijn. Hierbij zet u de voet op de zool en vouwt u de schoen om uw voet heen. Middels klittenbandsluitingen kunt u bepalen hoe straks u de schoen om uw voeten wilt hebben. Deze schoenen zijn van zachte en soepele materialen gemaakt, waardoor ze veel comfort bieden. Ze voorzien uw voeten van steun en zijn zeer licht te dragen. Zo zijn er speciale schoenen die een voetbed hebben, maar ook schoenen waar u zelf een zooltje in kunt doen. Tevens zijn de buitenzolen van deze schoenen voorzien van een antislip laag die uitglijden voorkomt. Wanneer u met de
elektrische rolstoel rijdt die voorzien is van voetsteunen, kunt u met verbandschoenen aan uw voeten van nog meer comfort voorzien.

Breng ‘s nachts vaseline aan op je voetzolen

Mocht je last hebben van je voeten en te maken hebben met harde plekken, dan is het zeker een aanrader om ‘s nachts vaseline op deze plekken aan te brengen en de zolen van je voeten hiermee te masseren. Doe dit zeker op je hiel, want deze droogt het eenvoudigst uit. Trek na het insmeren van je voeten altijd sokken aan.

Vermijd zout voedsel

Zorg ervoor dat je zout voedsel eten zoveel mogelijk vermijd. Wanneer je ongezond eet en veel zout voedsel tot je neemt, kan dit zorgen voor vochtophopingsproblemen in je voeten. Hierdoor kunnen ze op gaan zwellen.

Loop elke dag een halfuur op blote voeten

Om ervoor te zorgen dat je voeten niet vermoeid raken, is het aan te raden om iedere dag minimaal een half uur op blote voeten rond te lopen. Doe dit bij voorkeur op zand, gras of in de natuur. Dit is stukken beter voor je voeten dan bijvoorbeeld lopen op de vloer of op tegels.

Wij wensen je veel succes met onze tips.