wandbekleding, leren interieur, Alphenberg, woonkamer

  • Alphenberg
  • Tielenstraat 7
  • 5145 RC Waalwijk
  • Tel: +31 (0) 73 74 700 85
  • Showroom
  • Grotestraat 180
  • 5141 HD Waalwijk

Lederen wandbekleding | Alphenberg

Binnen de warme uitstraling van deze nieuwbouw villa past de lederen wandbekleding van Alphenberg perfect. Architectenbureau Drijvers Oisterwijk maakte gebruik van natuurlijke materialen, zoals een rieten dak, natuursteen en hout. Dat combineert prachtig met het leer boven de open haard en op de kastjes.

Opvallende elementen

De architecten wisten echt uit te pakken en te komen tot een interieur dat verrast. Er werd gekozen voor natuurlijke kleuren in combinatie met een aantal opvallende elementen, zoals een knalkleur of een bijzonder behang of materiaal. Dat zie je dus ook terug in de lederen wandbekleding. Ook voor de kastdeuren werd gekozen voor het leer van Alphenberg en de haard werd naast leer, afgewerkt met natuursteen.

wandbekleding, leren interieur, Alphenberg, Drijvers

Exclusief, chic en stoer

Leer als wandbekleding was tot enkele jaren geleden nog redelijk onbekend. Nu zien we het steeds vaker terug en vormt het een blikvanger in iedere ruimte. Het is exclusief, chic en tegelijkertijd stoer. Een leren wand geeft het interieur een eigen karakter.

wandbekleding, leren interieur, Alphenberg, leren openhaard

Alles in eigen huis

Bij Alphenberg draait alles om leer. Het is hun passie. Ze verwerken het met liefde in het interieur. Ze leveren perfect maatwerk, altijd in nauw overleg en in samenwerking met de opdrachtgever. Het leer dat zij gebruiken voor de wandbekleding, komt uit het eigen atelier. Alle processen voor de bewerking van de huiden gebeuren binnen het eigen bedrijf. Daardoor heeft Alphenberg de hoogst mogelijke controle over de bewerkingsprocessen en zorgen ze voor de mooiste voorbewerking, kleur, afwerking en het juiste formaat.

 

Tekst: Desiree Pennings
Fotografie: Peter Baas

____

____

Meer projecten bekijken van Alphenberg?