leefkeuken, zone zuid architecten, modern wonen, nieuwbouw, villa,

Vanuit de leefkeuken zo het terras op | Zone Zuid Architecten

In een nieuwbouwwijk waar bijzondere villa’s worden gebouwd, vinden we deze strakke woning met wit stucwerk. Toen Gido van Zon van Zone Zuid Architecten de overkapping tekende, is de tweede woonlaag ontstaan. Het terras is de favoriete plek van de bewoners. Deze is direct vanuit de leefkeuken te bereiken.

Fijne plek 

De lange bank die over de gehele breedte van de voorzijde van het huis onder de ramen gesitueerd is, is ook zo’n fijne plek. Hier kun je ’s ochtends lekker je eerste kopje koffie drinken en naar buiten kijken. In de woonkamer bevindt zich een diepe kast die er op het oog niet zo uitziet. Als we buiten naar de gevel kijken, zien we dat die iets naar buiten loopt. Dat is dus die extra ruimte. Alles past.

leefkeuken, zone zuid architecten, modern wonen, nieuwbouw, villa,

leefkeuken, zone zuid architecten, modern wonen, nieuwbouw, villa,

Biggelaar Verf is de leverancier van de raamdecoratie, stofferingen en het behang.

Leefkeuken als hart van de woning

De grote leefkeuken is het hart van de woning. Met een tweede aanrechtblad is er erg veel ruimte voor het maken van de lekkerste gerechten. De vierkante tegeltjes zijn puur en geven structuur aan de rest van het geheel. Met een wijnkoelkast, een extra brede oven en een stoere kookplaat op gas kun je hier alle kanten op. Vanuit de leefkeuken kun je zo de tuin inkijken en via de doorkijkhaard kun je de woonkamer zien.

leefkeuken, zone zuid architecten, modern wonen, nieuwbouw, villa,

De keuken heeft extra veel ruimte dankzij de twee werkbladen. Met vakmanschap maakte Stefan Martens Maatwerk in Interieur de keuken volledig naar wens van de bewoners. 

leefkeuken, zone zuid architecten, modern wonen, nieuwbouw, villa,

Verbondenheid

Als we de trap opgaan naar de slaapkamers kijken we vanaf de balustrade zo de leefkeuken in. Dat geeft een prachtig ruimtelijk gevoel aan het geheel. De master bedroom heeft een inloopgarderobe en een eigen badkamer. Daarnaast is de werkkamer gesitueerd die ook weer in verbinding staat met de woonkamer beneden.

Het deurbeslag is van het merk FORMANI.

Danielle Verhelst maakte het interieurontwerp voor de woning en maakte het ontwerp voor de badkamers en de master bedroom. 

Gesloten en toch open

Van buiten oogt de woning gesloten door de verticale latjes van larikshout. Binnen is de ruimte open en ruim. De begane grond is als het ware een ruimte waar enkele muren in zijn gezet. Mocht het nodig zijn, dan kunnen die in de toekomst weggehaald worden, zodat het weer een open ruimte wordt. Aan de achterzijde bevindt zich een grote schuifpui die voor een mooi uitzicht op de tuin zorgt. De vloer loopt van binnen naar buiten als één geheel door.

Overal is er direct contact met buiten. Vanuit de keuken stap je zo het terras op.

Tevreden mensen

Overal in het huis zijn grote ramen, wat resulteert in maximaal contact met buiten en zoveel mogelijk daglicht. Dit was een grote wens was van de eigenaren. In deze riante tuin kunnen kinderen lekker rondrennen in de besloten tuin en genieten van alle ruimte op hun eigen erf. Wonen in deze nieuwbouwwijk is fijn.

Maatwerk Tuinen maakte het ontwerp voor de buitenomgeving. Voor het ontwerp hield Maatwerk Tuinen de zienswijze van de architect als belangrijke richtlijn aan. 

 

Tekst: Linde ten Broek
Fotografie: Jaro van Meerten

____

Meer projecten bekijken van Zone Zuid Architecten?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media