Blog Leem Wonen, Mascha Ekkel, The Art of Living, Milan Design Week,

LEEM WONEN NAAR MILAN DESIGN WEEK!

Alle interieur- en exterieur professionals kijken er ieder jaar weer naar uit: de Milan Design Week! De Milan Design Week is de meest prestigieuze meubelbeurs ter wereld, waarbij diverse evenementen in de stad plaatsvinden. Zo is er de beroemde Salone del Mobile in de beurshallen, de Fuori Salone in het hart van de stad, de EuroCucina en ook ‘Masterly – The Dutch in Milano’, de Nederlandse presentatie.

Waar ik vorig jaar als een soort ‘Alice in Wonderland’ rondliep en mij allerlei superleuke dingen onverwacht overkwamen, was ik nu voor klanten op pad en stond mijn agenda bol van de afspraken….

Perspreviews
Op de dag van aankomst trapte ik al af met een presentatie van Co van der Horst en Studiopepe in ‘Club Unseen’, waar Co van der Horst zijn eerste, eigen ontwerp lanceerde: de WIEMER tafel. Ook had ik een ‘meet & greet’ bij cc-tapis met Patricia Urquila, een van de meest toonaangevende designers van dit moment. En ’s avonds was ik uitgenodigd bij de opening van Boffi, het grootste keukenmerk van Italië. Een goed begin is het halve werk!

 

Fiera Milano
Op de tweede dag bezocht ik de echte meubelbeurs Salone del Mobile in de beurshallen van Fiera Milano. Daar had ik onder andere afspraken bij EMU en Extremis voor de nieuwe collectie buitenmeubelen én ging ik naar de EuroCucina (de keukenpresentaties). De organisatie beloofde dit jaar zo’n 300.000 bezoekers…. Het waren er uiteindelijk 430.000 en het leek wel of die er allemaal tegelijk waren!

 

Blog Leem Wonen, Mascha Ekkel, The Art of Living, Milan Design Week,

Blog Leem Wonen, Mascha Ekkel, The Art of Living, Milan Design Week,

Blog Leem Wonen, Mascha Ekkel, The Art of Living, Milan Design Week,

Blog Leem Wonen, Mascha Ekkel, The Art of Living, Milan Design Week,

 

Design District
De derde dag was ik op Masterly – The Dutch in Milano uitgenodigd voor de presentaties van Osiris Hertman met zijn ‘Atelier Osiris’ en van Edward van Vliet met zijn ‘Masterly Hotel’. Traditiegetrouw was de patio van Palazzo Francesco Turati in hartje Milan omgetoverd in een tulpentuin en stond de buitencollectie van Borek daartussen te stralen. Trots op onze Dutchies! Op de laatste dag heb ik In ‘Design District’ en in de wijk Brera nog een aantal showrooms bezocht en inspirerende gesprekken gevoerd.

 

Blog Leem Wonen, Mascha Ekkel, The Art of Living, Masterly Borek

Superblij was ik met ‘mijn’ fotograaf Hans Gorter, die al deze mooie beelden heeft geschoten. Het was echt een fantastische week en je begrijpt dat ik nu al uitkijk naar de 2019 editie!

___

Mascha Ekkel
Meer blogs van Mascha bekijken? LEEM WONEN

 

 

 


Mascha Ekkel | Blogger | LEEM WONEN


LEEM WONEN is Dé Blogazine voor Luxueus, Exclusief En Mooi Wonen. Hierop komen mijn passie voor wonen en liefde voor schrijven op professionele wijze bij elkaar. Met dit woonplatform bied ik een ‘online catwalk’ aan o.a. topdesigners, woonwinkels en -labels. Op online platform The Art of Living Online laat ik mijn wekelijkse ervaringen in het blogger leven zien waar jij als lezer optimaal van kan gaan genieten.
__
Meer blogs van Mascha lezen? De volgende blog wordt volgende week gepubliceerd, tot dan!