Leren bekleding als statement in huis

Alphenberg x Thomas Kemme Architecten

Nu we vaker thuis zijn en daar ook werken, is het interieur misschien wel belangrijker dan ooit geworden. Om je huis tot een fijne plek te maken, is het belangrijk dat het aansluit op jouw smaak. Een statement zorgt ervoor dat het meer en meer jouw plek wordt, omdat het simpelweg iets is dat niet iedereen heeft. Zo’n statement kan bijvoorbeeld gecreëerd worden door leer toe te passen in het interieur. Alphenberg paste hun hoogwaardige leer toe op het bargedeelte in de keuken.  

Lerenbekleding, Alphenberg, The Art of Living

Een statement maken met leren bekleding 

In de oude binnenstad van Den Bosch zijn genoeg chique interieurs te vinden achter de gevels, bijvoorbeeld in de stadsvilla die naast de oude toegangspoort van het Gasthuiskwartier staat. Niet alleen het pand is een statement, ook in de woning zelf zijn genoeg gewaagde keuzes te vinden.   

Thomas Kemme Architecten is verantwoordelijk voor de woning en zorgde ervoor dat de historie werd behouden, maar het ook helemaal van nu werd. Natuurlijke kleuren zoals wit en bruin worden in verschillende tinten gebruikt en contrasteren goed met het zwarte staal dat is toegepast. De natuurlijke tinten worden afgewisseld met blauwtinten, zo hebben de stoelen aan het keukeneiland blauwe leren bekleding.  

Hou het klassiek of ga voor een opvallende kleur

Als je een meer klassieke smaak hebt, passen zwarte leren of bruine leren meubels het beste bij je interieur. Ook zachte tinten als beige kunnen stijlvol staan en geven een natuurlijke uitstraling. Combineer de leren bekleding altijd met een zachte stof, bijvoorbeeld een fijn kleed, zodat je een huiselijke uitstraling krijgt.

Leren bekleding van Alphenberg 

Thomas Kemme Architecten gebruikte in de keuken van het oude pand in Den Bosch leer van Alphenberg. Deze speciaalzaak zit in Waalwijk en is expert op het gebied van leren bekleding en wandbekleding voor in huis. Er wordt hoogwaardig leer gebruikt, zodat je verzekert bent van de mooiste kwaliteit. Wel zo duurzaam. Ook zijn er eindeloos veel opties, enkel zwart of bruin leer is allang niet meer van deze tijd. Een statement maken kan ook met leer in opvallendere tinten zoals blauw of geel.  

Editor: Media team

Datum: 01-02-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Online redactie The Art of Living

Fotografie: Alphenberg