leren muur, alphenberg, openhaard, luxe interieur, marco van veldhuizen

  • Alphenberg
  • Tielenstraat 7
  • 5145 RC Waalwijk
  • Tel: +31 (0) 73 74 700 85
  • Showroom
  • Grotestraat 180
  • 5141 HD Waalwijk

Leren muur in tijdloos interieur | Alphenberg

Deze levensloopbestendige villa werd ontworpen door Marco van Veldhuizen en kenmerkt zich door een bijzondere gevelstructuur, een tijdloze uitstraling en het gebruik van natuurlijke materialen. De buitenkant is spectaculair, maar het interieur doet daar zeker niet voor onder. Door te werken met rijke materialen, zoals messing, natuursteen en een leren muur, kreeg het interieur een luxe en persoonlijke uitstraling.

Belangrijke sociale functie

Alles in het interieur is maatwerk. Van de kasten en de wastafels tot de haarden is alles custom made voor de opdrachtgevers gerealiseerd. Boven de enorme gashaard bevindt zich een muur, bekleed met leer. Hierin is het televisiescherm verwerkt, waardoor de bewoners vanaf de luxe bank heerlijk tv kunnen kijken en genieten van de warmte van de haard. Zo kreeg de prachtige haard een belangrijke sociale functie binnen de woning.

leren muur, alphenberg, openhaard, luxe interieur, marco van veldhuizen

Out of the box 

Het leer dat hiervoor werd gebruikt, is afkomstig van Alphenberg. Traditioneel gezien vinden we aan de schouw een geschilderd schoorsteenstuk, een spiegel of een familieportret. Bij Alphenberg denken ze echter out of the box. Het leer maakt de welbekende schouw stoer, uniek, met een warme uitstraling. Het zorgt voor rust en gezelligheid.

leren muur, alphenberg, openhaard, luxe interieur, marco van veldhuizen

Uniek natuurproduct

Niet één stuk leer is hetzelfde. Het is een natuurproduct met een warme uitstraling. Ook al is het concept van een leren muur vrij nieuw, het is een tijdloos product. Wij weten zeker dat we deze manier van leer verwerken nog veel vaker terug zullen zien.

 

Tekst: Desiree Pennings
Fotografie: Jaro van Meerten

____

____

Meer projecten bekijken van Alphenberg?