• Alphenberg
  • Tielenstraat 7
  • 5145 RC Waalwijk
  • Tel: +31 (0) 73 74 700 85
  • Showroom
  • Grotestraat 180
  • 5141 HD Waalwijk
  •  

Leren wandbekleding | Alphenberg 

Denk je aan high-end leertoepassingen in het interieur, dan denk je aan Alphenberg. Met een nieuwe flagshipstore in Waalwijk maakt het leerverwerkingsbedrijf een volgende stap in zijn groei. De showroom laat de wonderlijke mogelijkheden van leren wandbekleding in het interieur zien. De samenwerking met HIP Studio bracht het geheel in een stroomversnelling naar een synergetisch hoogtepunt. Van een kleine brainstormstudio in Den Bosch naar een omvangrijke showroom in het centrum van Waalwijk, met op de begane grond de sfeer van een boutique hotel, op de eerste etage een penthouse en een atelier op de tweede verdieping.  

Oneindig veel mogelijkheden 

In Den Bosch konden ze de lading van het bedrijf niet optimaal meegeven aan de bezoekers. Ze willen ontwerpers, projectontwikkelaars, distributeurs en eindgebruikers verwonderen en verrassen; ze meenemen in de entourage en ze laten zien hoe leren wandbekleding een interieur tot leven brengt. Van verwerking in vloeren, deuren en wanden tot bekleding van lampenkappen, kussens, baden en trappen. In allerlei verschillende uitvoeringen, structuren en kleuren. De mogelijkheden zijn legio.  

Ruim en rijk 

De verbouwing van het showhuis duurde ruim 24 maanden. Letterlijk elke centimeter vloer en wand zijn onder handen genomen. Zowel onderhuids – denk onder andere aan isolatie, domotica en vloerverwarming – als de zichtbare delen. Het herindelen van de ruimtes hebben ze veelal zelf gedaan, met hulp van Voss Architecten uit Eindhoven. Zo bedachten ze bijvoorbeeld vides en balkons ín het pand, die alle etages met elkaar verbinden. De hoogte en ruimte die daarmee ontstond, maakt het pand ruim en rijk.  

Duurzaam ondernemen 

Duurzaam ondernemen staat bij Alphenberg hoog in het vaandel. Ze gebruiken alleen huiden voor leren wandbekleding die na consumptie beschikbaar zijn. Ook bedenken ze creatieve oplossingen om die duurzaamheid te onderstrepen, zoals het verwerken van restmateriaal in mozaïek en het hergebruiken van leer van oude projecten. De leerfabrikant maakt vooral veel gebruik van buffelhuiden en nubuck en pioniert met nieuwe leersoorten. Van de huiden wordt zo’n 99,4% gebruikt.

 

Tekst: Birgitta van der Linden, BLUSHtxt
Fotografie: Jurrit van der Waal

____

 


 

____

Meer projecten bekijken van Alphenberg Leather?